Tipset: Laxsoppa med kokosmjölk
Vi som har smakat lax och skaldjurssoppa med saffran vet hur otroligt god denna rätt är. Men kanske har vi bara ätit den för dyra pengar på en restaurang? Testa att göra den lyxa soppan hemma istället och imponera på gästerna.
Ingredienser
Ingredienser
1 burk
Kokosmjölk lätt
2 dl
Crème fraiche
2 dl
Fiskbuljong, ha ev gurkmeja i
1.5 tsk
Salt
1.5 tsk
Ingefära färsk
500 g
Grönsaksblandning
400 g
Laxfilé C-trim vakuum
1
Lime, rivet skal
20
räkor, skalade
Koriander, Valfritt
Gör så här
1
1.Häll kokosmjölk och crème fraîche i en kastrull. Tillsätt buljong, salt och ingefära. Koka ihop något. Tillsätt gurkmeja om du vill ha soppan lite gultonad.
2
2. Häll i grönsaksblandningen. Koka i cirka sex minuter. Skär under tiden laxen i mindre bitar.
3
3. Rör ner lime och lägg i laxen.
4
4. Ta kastrullen från värmen och låt soppan stå i fem minuter tills att laxen är färdig.
5
5. Häll upp i skålar och lägg i räkorna. Om du vill; garnera med koriander.