Rabarberkompott – snabbt och gott

Av Godare

Vad tycker du?

Rabarberkompott – snabbt och gott

(5)

Rabarberkompott – ett gott mellanmål eller efterrätt på syrliga rabarber. Kompott är enkelt och snabbt att göra. Servera den gärna ljummen med gräddmjölk till.

Rabarberkompott

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Rabarber
1.5 dl
Vatten
0.5 dl
strösocker
1 msk
Vaniljsocker
1.5 msk
Potatismjöl
mjölk, till servering

Gör så här

1
Ansa och skiva rabarbern i tunna skivor. Lägg rabarber, vatten, socker och vaniljsocker i en kastrull och koka upp. Låt koka cirka fem minuter eller tills rabarbern är mjuk.
2
Blanda potatismjöl med lite vatten och rör ner i kompotten, låt koka några minuter till.
3
Låt svalna lite och servera med kall mjölk.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Knäckig rabarber- och jordgubbspaj

  2. Rabarberkaka med mandel

  3. Rabarberkladdkaka med somriga smaker

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok