Så lagar du mustig köttgryta med högrev

Av Godare

Vad tycker du?

Så lagar du mustig köttgryta med högrev

(56)

En riktigt mustig köttgryta är nog bland de godaste man kan äta. Särskilt om den puttrat på spisen flera timmar och spridit aptitretande dofter i hela hemmet. Rökt paprika och öl ger djup i smaken och balsamvinäger bidrar med fräsch syra. Kabanoss och syltlök ger grytan extra krydda och krisp.

Mustig köttgryta – mättande och gott.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Högrev
olja, till stekning
4
Schalottenlökar
2
Paprikor, i olika färger
4
vitlöksklyftor, pressade
2.5
lagerblad
2 tsk
rökt paprikapulver
3 msk
kalvfond
3 dl
Vatten
2 dl
öl, mörk eller porter
0.5 msk
Balsamvinäger
6
potatisar
2
starka korvar, tex kabanosser
3 msk
Tomatpuré
Salt och peppar
1 dl
syltlök
färsk timjan, eller persilja

Gör så här

1
Tärna högreven i ca 4 cm stora bitar. Bryn köttet i olja i en stor gryta.
2
Skala löken och skär den och paprikan i grova bitar. När köttet fått fin färg lägger du ner lök och vitlök och svettar tills löken är genomskinlig.
3
Tillsätt hälften av paprikan och stek i cirka 5 minuter till . När paprikan börjat få lite färg, tillsätt paprikapulver, lagerblad, kalvfond, öl, balsamvinäger och vatten (så det täcker köttet). Låt sedan puttra på låg värme under lock i cirka 1,5–2 timmar.
4
Skala och tärna potatisen grovt och skiva kabanossen. Tillsätt potatis, kabanoss, tomatpuré och resten av paprikan. Rör om ordentligt och låt sjuda i ca 30 minuter till.
5
Häll av spadet från syltlöken och lägg ner i grytan.
6
Smaka av med salt och peppar.
7
Toppa med lite färsk timjan eller persilja.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Goda gulaschsoppan som värmer i kylan

  2. Så gör du mustigare Boeuf Bourguignon

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Fläskfilé med äpple och rosmarin

Kryddrökt fläskfilé

Fläskfilé i sötsur sås

Renskavsburgare med skogssvamp