Smörstekt gnocchi med goda småtomater

Av Godare

(76)

Vad tycker du?

Smörstekt gnocchi med goda småtomater

Vegetarisk gnocchi med smörteskta gnocchi, goda småtomater, basilika och rikligt med mozzarella.

Här är hållbarhetskonsulten Annie Månssons tips på en snabb och budgetsmart vegorätt, som inte ger avkall på smakerna.

Gnocchi med goda små tomater.
Gnocchi med goda små tomater.

Ingredienser

500 gsmåtomater, goda
250 gMozzarella
1 krukaBasilika
2 vitlöksklyftor
4 mskRapsolja, neutral. Eller mer om det behövs.
2 paketpotatisgnocchi
50 gsmör
1 mskSocker
1 mskrödvinsvinäger
Salt och svartpeppar, färskmalen

Gör så här

1
Halvera tomaterna och kläm ur kärnorna i vasken för maxad tomatsmak. Dela mozzarellan i mindre bitar med händerna. Finhacka basilika och vitlök, och ställ allt åt sidan.
2
Ha 2–3 msk olja i en stor stekpanna. Häll ut ena paketet gnocchi i ett jämnt lager, se till att alla bitar får olja på sig och stek på medelhög värme. Vänd försiktigt gnocchin med en stekspade med några minuters mellanrum. Undvik att röra runt eftersom det kan förstöra stekytan. Ha i mer olja om det ser torrt ut. Gnocchin är klar när utsidan har fått gyllenbruna fläckar och blivit krispig, tar cirka 5 minuter.
3
Lägg upp första omgången gnocchi på en tallrik och salta lätt. Den ska tillbaka ner i stekpannan sedan. Upprepa processen med det andra paketet.
4
Smält smöret på låg värme. Ha i hackad vitlök. Rör runt och se till att vitlöken steks långsamt utan att ta färg. Häll i tomaterna efter cirka 2 minuter. Strö på socker och tillsätt vinäger. Salta efter smak.
5
Låt tomaterna småputtra på medelvärme i cirka 3 minuter. Blanda ner gnocchin. Ha i mozzarellan, och låt den smälta i knappt 1 minut.
6
Servera med färsk basilika och färskmalen svartpeppar vid bordet.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Smörstekt gnocchi med goda småtomater