Av Tareq Taylor

Cacciatore – jägargryta

Av Tareq Taylor

(1)

Vad tycker du?

Cacciatore – jägargryta

En rustik och värmande gryta som den lagas i en italiensk bergsby. I Italien är jägargrytan vardagsmat – och ”comfort food” när den är som bäst – så använd ett enkelt men gott vin.
Recept ur kokboken ”Tareq Taylors kyckling”.

Cacciatore är en rustik och värmande gryta med kyckling.

Ingredienser

8 Kycklinglår med skinn, och ben
1 dlVetemjöl
2 gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 gul paprika, liten
1 röd paprika, liten
300 gChampinjoner
1 stor morot
4 mskolivolja
2 dlrött vin
10 kvistartimjan, i en bukett
1 tsktorkad oregano
1 tskSalt
800 gkrossade tomater
1 dlKalamataoliver, urkärnade
bladpersilja , hackad

Till servering

4 portionerkokt pasta

Gör så här

1
Häll upp vetemjölet på en tallrik och vänd kycklinglåren i mjölet så att de täcks runtom.
2
Skala löken och vitlöken och hacka båda. Skär paprikorna och champinjonerna i bitar. Skala och skiva moroten.
3
Fräs vitlöken i olivolja så att den får lite färg. Lägg i kycklingen och stek en stund till. Tillsätt den gula löken och låt allt bli gyllenbrunt. Häll eventuellt i en liten skvätt olivolja till. Lägg ner paprika och morot. Rör runt och fräs i några minuter till.
4
Tillsätt vinet, champinjonerna, timjanbuketten, oregano och salt. Låt sjuda utan lock under omrörning i några minuter så att vinet kokar in lite grann och det som har fastnat i botten lossnar. Blanda ner tomaterna och oliverna och sjud nu under lock i cirka 30 minuter. Rör om då och då.
5
Toppa med lite persilja och servera med pasta.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Kycklingcurry från Seychellerna

  2. (1)

    Italienska kycklingbullar med tomatsås och spaghetti

  3. (2)

    Sticky drumsticks

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kyckling
    3. Gryta

Kyckling

Visa alla
(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Macka med currykyckling

(1)

Kyckling i krämig dragonsås

(1)

Marockansk kycklinggryta