Nachos med bönor och avokado

Av Godare

Vad tycker du?

Nachos med bönor och avokado

(9)

Den här rätten kan man servera upplagd som en allt-i-etträtt toppad med avokado och knapriga nachochips. Här finns friska smakerna av lime, tomater och mumsiga kidneybönor, kryddat med rökt paprikapulver, chili och spiskummin. Recept ur kokboken ”Vego på 15 minuter” av Maria Zihammou.

Servera bönröran med nachos.

Ingredienser

Ingredienser

1
Lök, gul
1
vitlöksklyfta
1 burk
kidneybönor, à 400 g
2 msk
Olivolja
400 g
körsbärstomater, på burk
0.5 tsk
rökt paprikapulver, eller vanligt
1 krm
Chiliflakes
1 tsk
Spiskummin, mald
3 msk
Chilisås
Salt och svartpeppar

Till servering

1
Avokado
1 dl
gräddfil
100 g
cheddarost, finriven
1 påse
Nachochips, à 180 g
4
majskolvar, kokta
1
Lime, i klyftor
2 msk
Koriander, grovhackad

Gör så här

1
Skala och finhacka lök och vitlök.
2
Hetta upp en kastrull och tillsätt olja. Fräs löken och vitlöken i ett par minuter under omrörning. Tillsätt körsbärstomater och väl avrunna bönor tillsammans med rökt paprikapulver, chiliflakes, spiskummin och chilisås. Blanda och krydda med lite salt och peppar. Puttra utan lock i ca 5 minuter.
3
Kärna under tiden ur avokadon och dela i mindre bitar.
4
Häll upp bönorna i en form och toppa med avokado, några klickar gräddfil, riven ost och nachochips. Servera genast tillsammans med kokt majskolv, lime och grovhackad koriander.
5
TIPS: Man kan även gratinera rätten i en ugnsform på 225 grader i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills osten smält och fått fin färg. VEGAN: Byt ut gräddfil mot vegetabiliskt alternativ och cheddarost mot vegansk ost.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rödbetor med yoghurt och getost

  2. Aubergine med chermoula

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika