Helbakad pumpa, svartkål, kålrabbi och quinoa

Av Godare

(6)

Vad tycker du?

Helbakad pumpa, svartkål, kålrabbi och quinoa

Helbakad pumpa, svartkål, kålrabbi och quinoa – vegetariskt och gott. Kocken Niklas Ekstedt lagar gärna helbakad pumpa med svartkål och kålrabbi. Toppa med fetaost och rostade pumpafrön.

Helbakad pumpa, svartkål, kålrabbi och quinoa.
Helbakad pumpa, svartkål, kålrabbi och quinoa.

Ingredienser

1 butternutpumpa
6 bladsvartkål
2 kålrabbi
1 dlQuinoa (kokt)
1 knippevattenkrasse
100 gFetaost
3 mskPumpafrön, rostade
2 mskRapsolja, kallpressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela pumpan på längden och gröp ut kärnorna.
  3. Lägg på en plåt med snittytan ned och baka i ugn ca 40 min, tills den är mjuk i mitten.
  4. Koka upp ca 2 liter lättsaltat vatten i en vid kastrull.
  5. Skär bort stammen på svartkålen, skala kålrabbi och skär i ca 2x2 cm.
  6. Lägg kålrabbin i kokande vatten och koka 1 minut, lägg i svartkålen och koka ytterligare 30 sek. häll av vattnet och ånga av.
  7. Skär pumpan i 6-8 bitar och blanda med kålrabbi och svartkål.
  8. Toppa med quinoa, vattenkrasse, fetaost, rostade pumpafrön och rapsolja.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Helbakad pumpa, svartkål, kålrabbi och quinoa