Laxwrap med pepparrotsost

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Laxwrap med pepparrotsost

(11)

Laxwrap – perfekt som snabbt mellanmål eller enkel förrätt. Lax, pepparrot och dill gifter sig fint i smakerna. Om du vill kan du skiva den i tre centimeter tjocka skivor och servera som tilltugg till drinken.

Laxwrap med fin smak av pepparrot.

Ingredienser

Ingredienser

100 g
färskost
1.5 msk
riven pepparrot, eller efter smak
1 krm
Salt
0.5 krm
Peppar
2
tunnbröd
65 g
salladsblad, av valfri sort
0.5
Lök, liten
200 g
Lax, gravad eller kallrökt i skivor
2 msk
Dill, finhackad

Gör så här

1
Blanda färskost, riven pepparrot, salt och peppar. Smaka av och justera om det behövs.
2
Bred färskosten på tunnbröden och lägg på salladsbladen. Skiva löken tunt och strössla ut den på salladen.
3
Fördela laxskivorna över tunnbröden. Hacka dillen och strö den över laxen. Rulla ihop tunnbröden från långsidan och skär dem på snedden och servera. Ska de vara tilltugg till drinken skär du tunnare skivor och lägger på ett fat.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Zucchiniplättar med rökt lax, fetaost och pepparrotskräm

  2. Hel laxsida med citron

  3. Varmrökt lax med pasta

  4. Potatisvåfflor med lax, guacamole och rucola

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
decoration divider

Lax

Visa alla

Ceviche med lax och avokado

Laxspett med koriandersås

Laxspett med jordnötssås

Avokadomacka med kallrökt lax