Sashimi – fräscht, snabbt och gott
Sashimi – skär tunna skivor av lax, tonfisk eller annan god fisk rullade i rostade sesamfrön. Doppa laxen i sesamdressing och njut. Fisken ska vara fryst minst två dygn innan den tinas och äts rå.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Lax, gärna salamlax
4 msk
Sesamfrön
Sesamdressing
1 dl
Japansk soja
0.5 msk
Rapsolja, eller olivolja
2 msk
risvinäger
1.5 msk
Sesamolja
2 msk
Honung
2 msk
Dijonsenap
2 msk
Vatten
Srirachamajonnäs
2 msk
srirachasås
1 dl
majonnäs
Servera med
4 tsk
Wasabi
1 dl
gari (picklad ingefära)
8 st
Salladsblad
0.5
gurka
Gör så här
1
Rosta sesamfröna i en stekpanna, passa så de inte bränns, låt svalna.
2
Blanda alla ingredienser till sesamdressingen.
3
Blanda majonnäs och sriracha.
4
Rulla laxen i sesamfröna innan du skär den i tunna skivor. Lägg upp fint på ett fat.
5
Servera med sesamdressing, srirazamajonnäs, wasabi, gari (picklad ingefära), sallad och gurka.