Sashimi – fräscht, snabbt och gott

Av Godare

Vad tycker du?

Sashimi – fräscht, snabbt och gott

(8)

Sashimi – skär tunna skivor av lax, tonfisk eller annan god fisk rullade i rostade sesamfrön. Doppa laxen i sesamdressing och njut. Fisken ska vara fryst minst två dygn innan den tinas och äts rå.

Sashimi

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Lax, gärna salamlax
4 msk
Sesamfrön

Sesamdressing

1 dl
Japansk soja
0.5 msk
Rapsolja, eller olivolja
2 msk
risvinäger
1.5 msk
Sesamolja
2 msk
Honung
2 msk
Dijonsenap
2 msk
Vatten

Srirachamajonnäs

2 msk
srirachasås
1 dl
majonnäs

Servera med

4 tsk
Wasabi
1 dl
gari (picklad ingefära)
8 st
Salladsblad
0.5
gurka

Gör så här

1
Rosta sesamfröna i en stekpanna, passa så de inte bränns, låt svalna.
2
Blanda alla ingredienser till sesamdressingen.
3
Blanda majonnäs och sriracha.
4
Rulla laxen i sesamfröna innan du skär den i tunna skivor. Lägg upp fint på ett fat.
5
Servera med sesamdressing, srirazamajonnäs, wasabi, gari (picklad ingefära), sallad och gurka.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Sushi – så gör du egna sushirullar

  2. Lax i teriyakimarinad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lax
    3. Tonfisk
    4. Fisk
decoration divider

Lax

Visa alla

Ceviche med lax och avokado

Laxspett med koriandersås

Laxspett med jordnötssås

Avokadomacka med kallrökt lax