Sashimi – fräscht, snabbt och gott

Av Godare

(12)

Vad tycker du?

Sashimi – fräscht, snabbt och gott

Sashimi – skär tunna skivor av lax, tonfisk eller annan god fisk rullade i rostade sesamfrön. Doppa laxen i sesamdressing och njut. Fisken ska vara fryst minst två dygn innan den tinas och äts rå.

Sashimi
Sashimi

Ingredienser

  • 400 gLax, gärna salamlax
  • 4 mskSesamfrön

Sesamdressing

  • 1 dlJapansk soja
  • 0,5 mskRapsolja, eller olivolja
  • 2 mskrisvinäger
  • 1,5 mskSesamolja
  • 2 mskHonung
  • 2 mskDijonsenap
  • 2 mskVatten

Srirachamajonnäs

  • 2 msksrirachasås
  • 1 dlmajonnäs

Servera med

  • 4 tskWasabi
  • 1 dlgari (picklad ingefära)
  • 8 stSalladsblad
  • 0,5 gurka

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Sashimi – fräscht, snabbt och gott