Räkgryta med chili och kokos
Här är ett härligt recept med inspiration från Brasilien. Servera räkgrytan med vanligt kokt ris eller gör en läcker måltid med ris på brasilianskt vis med lök, tomater och vitlök.
Ingredienser
- 600 gRäkor, skalade
- 1 Purjolök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 2 grön chili
- 400 gplommontomater, mogna
- 2,5 dlKokosmjölk
- 2 mskChilisås, stark
- 2 mskLimejuice, färskpressad
- 1 dlkoriander, färsk, hackad
- 1 nävecashewnötter
- Salt och peppar
- Olja, till stekning
Ris på brasilianskt vis
- 2,5 dllångkornigt ris
- 4 mskolja, neutral
- 1 Lök, liten
- 1 vitlöksklyfta
- 1 plommontomat
- 5 dlVatten
- 1 tskSalt