Stekt hälleflundra med blomkålskräm

Av Godare

(118)

Vad tycker du?

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

Servera den goda hälleflundran med blomkålskräm, citruslök och brynt ingefära- och sojasmör.
– Om jag måste välja ut den godaste varmrätten i hela boken så blir det denna hälleflundra, säger Mattias Larsson.
Recept ur nya kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Stekt hälleflundra med blomkålskräm
Stekt hälleflundra med blomkålskräm

Ingredienser

Citruslök

  • 1 Lök, gul
  • 0,75 dlCitronjuice, färskpressad
  • 0,5 dlströsocker

blomkålskräm

  • 350 gBlomkål
  • 1 dlmjölk
  • 1 dlvispgrädde

Brynt ingefära- och sojasmör

  • 125 gSmör
  • 2 mskingefära, finhackad
  • 2 mskSoja, Kikkoman eller annan japansk soja
  • 200 gGurka
  • Salt

fisk

  • 4 bitarhälleflundrafilé, á 170 g
  • Smör

Topping

  • 2 Salladslökar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekt hälleflundra med blomkålskräm

Ämnen