Ayla Canpunar

Av Ayla Canpunar

Kanelbullepannkakor med frosting

Av Ayla Canpunar

(15)

Vad tycker du?

Kanelbullepannkakor med frosting

Kanelbulle + pannkaka, har du hört en mer genialisk kombination?

I klippet visar Godare-profilen Ayla Canpunar hur du gör de fluffiga och kaneldoftande pannkakorna med cream cheese-frosting för en riktig lyxfrukost.

Ingredienser

2 ägg
4 dlmjölk
1 dlvispgrädde
6 dlVetemjöl
8 tskBakpulver
4 tskVaniljsocker
3,5 mskströsocker
60 gSmör , smält

Till kanelfyllningen

75 gSmör , rumsvarmt
1 dlfarinsocker
3 tskKanel

Cream cheese frosting

100 gSmör
120 gfärskost
1 dlflorsocker
2 tskvaniljsocker
0,5 Lime
0,5 tskzest från lime
Kanelbullepannkakor med frostig topping.
Kanelbullepannkakor med frostig topping.

Gör så här

1
Rör ihop alla torra ingredienser. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt mjölk, vispgrädde och rör ihop. Tillsätt resterande ingredienser och vispa till en klumpfri smet.
2
Rör ihop alla ingredienser till kanelfyllningen. Lägg i en spritspåse. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen.
3
Stek pannkakorna i önskad storlek på medelvärme tills det bildas bubblor på toppen och är gyllenbrun på undersidan. Spritsa kanelfyllningen på pannkakorna medans pannkakorna steks, börja från insidan som en cirkel och jobba dig utåt, precis som en kanelbulle. Vänd pannkakan när den är gyllene och stek någon minut till. Tips: använd decilitermått för att måtta storleken.
4
Stapla upp pannkakorna och bred på ett lager av frostingen medan pannkakorna är varma. Servera och njut.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kanelbullepannkakor med frosting