Grötfrallor – baka snabbt och enkelt

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Grötfrallor – baka snabbt och enkelt

Börja dagen med en mättande frukost. Grötfrallorna bakas på havregrynsgröt och nyponsoppa – vilket gör dem extra saftiga och fluffiga.

De går utmärkt att att frysa in utan att de blir torra, men håller även några dagar utan frysning.

Ingredienser

7 dlVatten
2 dlmjölk
2 dlNyponsoppa, eller proviva
5 dlhavregryn
1 dlrostade solrosfrön
1,5 dlVetekross
100 gjäst
1 tskSalt
75 gsmör
15 dlmjöl, eller mer om det behövs för en kladdig deg
Grötbröd är saftiga och mjuka.

Gör så här

1
Koka gröt av havregryn och vatten tills den blir tjock. Lägg i smöret och låt det smälta.
2
Tillsätt 2 dl nyponsoppa och rör om. Låt gröten bli fingervarm.
3
Lös upp jästen i 2 dl mjölk och häll den i gröten.
4
Tillsätt solrosfrön, vetekross och salt. Arbeta sen in mjölet successivt till en kletigt deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.
5
Klicka upp degen på en plåt med bakplåtspapper och tryck till dem med en mjölad sked. Låt vila i 15 minuter.
6
Grädda i 225 grader på varmluft, eller 250 grader på över- och undervärme, i 8-12 minuter beroende på hur stora frallorna är.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (8664)

    Fredrik Nyléns 10-minutersfrallor

  2. Nybakat bröd i mikron – på några få minuter

  3. (1)

    Baka frasiga frallor till frukost – supersnabbt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bröd

Bröd

Visa alla
(1)

Focacciapizza med mozzarella och tomat

(1)

Enkelt vitlöksbröd med ost

(1)

Persiljebröd med vitlökssmör

(1)

Grillat bröd med skordalia