Entrecote av älg med hyvlad potatis
Älgentrecote med krispig potatis, rödbetspuré, fräst brysselkål och gräddsås med portvin och konjak – vilken festmåltid! Väljer du entrecotebiten har den lite mer fett vilket gör smakupplevelsen extra god.
Ingredienser
- 800 gEntrecôte
- 4 bakpotatisar, stora
- 50 gsmör, smält
- 4 mskparmesan, finriven (kan utelämnas)
- 200 gbrysselkål
- 1 mskrosépeppar
- 1 timjan, kvist
- 4 vitlöksklyftor, krossade
- Salt och peppar
- smör eller olja, till stekning
rödbetspuré
- 500 grödbetor, färska
- 3 vitlöksklyftor
- 1 Lök
- 4 mskbalsamvinäger
- 6 mskolivolja
Gräddsås med portvin och konjak
- 1 Schalottenlök, stor
- 1 msksmör
- 2 dlportvin
- 4 dlfond, viltfond
- 2 dlgrädde
- 2 mskKonjak
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.