Entrecote av älg med hyvlad potatis

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Entrecote av älg med hyvlad potatis

Älgentrecote med krispig potatis, rödbetspuré, fräst brysselkål och gräddsås med portvin och konjak – vilken festmåltid! Väljer du entrecotebiten har den lite mer fett vilket gör smakupplevelsen extra god.

Entrecote av älg med hyvlad potatis
Entrecote av älg med hyvlad potatis

Ingredienser

  • 800 gEntrecôte
  • 4 bakpotatisar, stora
  • 50 gsmör, smält
  • 4 mskparmesan, finriven (kan utelämnas)
  • 200 gbrysselkål
  • 1 mskrosépeppar
  • 1 timjan, kvist
  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • Salt och peppar
  • smör eller olja, till stekning

rödbetspuré

  • 500 grödbetor, färska
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 Lök
  • 4 mskbalsamvinäger
  • 6 mskolivolja

Gräddsås med portvin och konjak

  • 1 Schalottenlök, stor
  • 1 msksmör
  • 2 dlportvin
  • 4 dlfond, viltfond
  • 2 dlgrädde
  • 2 mskKonjak

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Entrecote av älg med hyvlad potatis

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen