Pakora – friterad blomkål med korianderdipp

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Pakora – friterad blomkål med korianderdipp

Pakora är ett frasigt indiskt snacks. Här har vi använt blomkål men andra grönsaker som potatis i tunna skivor, squash i skivor, aubergine eller minimajs kan också användas. Servera med en kryddig koriander- och myntadipp.

Pakora - friterad blomkål med korianderdipp
Pakora - friterad blomkål med korianderdipp

Ingredienser

1 rödlök
0,5 tskSalt
1 nypachilipulver
1 tskGaram masala, eventuellt lite till
2 vitlöksklyftor
2 mskKoriander, hackad

Frityrsmet

130 gKikärtsmjöl
2 dlVatten, kallt
neutral olja, för stekning

Koriander- och myntadipp

30 gKoriander, bara bladen
10 gmyntablad
0,5 grön chili, rensad från frön
2 vitlöksklyftor
1 tskIngefära, färsk och riven
0,25 tskSalt
0,25 tskSpiskummin, rostad
3 msklimejuice
1 mskSocker
0,25 Avokado, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pakora – friterad blomkål med korianderdipp