Pakora – friterad blomkål med korianderdipp
Pakora är ett frasigt indiskt snacks. Här har vi använt blomkål men andra grönsaker som potatis i tunna skivor, squash i skivor, aubergine eller minimajs kan också användas. Servera med en kryddig koriander- och myntadipp.
Ingredienser
- 1 rödlök
- 0,5 tskSalt
- 1 nypachilipulver
- 1 tskGaram masala, eventuellt lite till
- 2 vitlöksklyftor
- 2 mskKoriander, hackad
Frityrsmet
- 130 gKikärtsmjöl
- 2 dlVatten, kallt
- neutral olja, för stekning
Koriander- och myntadipp
- 30 gKoriander, bara bladen
- 10 gmyntablad
- 0,5 grön chili, rensad från frön
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tskIngefära, färsk och riven
- 0,25 tskSalt
- 0,25 tskSpiskummin, rostad
- 3 msklimejuice
- 1 mskSocker
- 0,25 Avokado, kan utelämnas