Pakora – friterad blomkål med korianderdipp

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Pakora – friterad blomkål med korianderdipp

Pakora är ett frasigt indiskt snacks. Här har vi använt blomkål men andra grönsaker som potatis i tunna skivor, squash i skivor, aubergine eller minimajs kan också användas. Servera med en kryddig koriander- och myntadipp.

Pakora - friterad blomkål med korianderdipp
Pakora - friterad blomkål med korianderdipp

Ingredienser

  • 1 rödlök
  • 0,5 tskSalt
  • 1 nypachilipulver
  • 1 tskGaram masala, eventuellt lite till
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 mskKoriander, hackad

Frityrsmet

  • 130 gKikärtsmjöl
  • 2 dlVatten, kallt
  • neutral olja, för stekning

Koriander- och myntadipp

  • 30 gKoriander, bara bladen
  • 10 gmyntablad
  • 0,5 grön chili, rensad från frön
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tskIngefära, färsk och riven
  • 0,25 tskSalt
  • 0,25 tskSpiskummin, rostad
  • 3 msklimejuice
  • 1 mskSocker
  • 0,25 Avokado, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pakora – friterad blomkål med korianderdipp