Nachotallrik med extra allt
Här har vi en smakexploderande nachotallrik extra allt. Krispiga nachos med kryddig köttfärs, chorizo, fräsch sallad och smält cheddar måste vara något av det godaste som finns!
Ingredienser
- 1 Lök
- 2 vitlöksklyftor
- 100 gchorizokorv, rå
- 400 gköttfärs
- 1 tskkorianderfrön, krossade
- 1 tskFänkålsfrön, krossade, eventuellt lite mindre
- 2 tskSpiskummin, malen
- 2 tskPaprikapulver
- 1 tskChilipulver, eventuellt lite till
- 2 dlkrossade tomater
- Salt och peppar
- Olja, till stekning
- 1 påseNachochips
- 300 gRiven ost, gärna cheddar
Topping
- 2 plommontomater
- 0,5 Lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 grön chili
- 1 Lime
- 1 knippekoriander, litet
- 1 avokado
- 2 dlgräddfil
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.