Nachotallrik med extra allt

Av Lise Finckenhagen

(7)

Vad tycker du?

Nachotallrik med extra allt

Här har vi en smakexploderande nachotallrik extra allt. Krispiga nachos med kryddig köttfärs, chorizo, fräsch sallad och smält cheddar måste vara något av det godaste som finns!

Nachotallrik med extra allt
Nachotallrik med extra allt

Ingredienser

  • 1 Lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 gchorizokorv, rå
  • 400 gköttfärs
  • 1 tskkorianderfrön, krossade
  • 1 tskFänkålsfrön, krossade, eventuellt lite mindre
  • 2 tskSpiskummin, malen
  • 2 tskPaprikapulver
  • 1 tskChilipulver, eventuellt lite till
  • 2 dlkrossade tomater
  • Salt och peppar
  • Olja, till stekning
  • 1 påseNachochips
  • 300 gRiven ost, gärna cheddar

Topping

  • 2 plommontomater
  • 0,5 Lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 grön chili
  • 1 Lime
  • 1 knippekoriander, litet
  • 1 avokado
  • 2 dlgräddfil

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Nachotallrik med extra allt

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.