Av Emma Brink Rask

Pannkakssnittar med färskost och hallonsylt

Av Emma Brink Rask

(1)

Vad tycker du?

Pannkakssnittar med färskost och hallonsylt

Det perfekta tilltugget till barnkalaset, desserten eller festbuffén. Busenkla att rulla ihop och förbereda.

Fyll pannkakorna med jordgubbssylt och nötkräm.

Ingredienser

Pannkakor

10 gSmör
1 dlVetemjöl
1 krmSalt
1 tskVaniljsocker
2 dlmjölk
1 ägg

Snittar

3 tunna pannkakor
100 gcream cheese
100 gnötkräm
Hallonsylt
Hallon, färska
tandpetare, eller drinkpinnar

Gör så här

1
OBS! 30 minuter tillkommer i tillagningstid för pannkakorna i frysen.
2
Smält smöret. Rör samman mjöl, salt, vaniljsocker och hälften av mjölken. Vispa sedan ner ägg, resten av mjölken och det smälta smöret.
3
Hetta upp en stekpanna och häll knappt 1 dl smet i pannan, snurra den så att smeten flyter ut i hela pannan.
4
Vänd pannkakan efter 1-2 minuter när den fått fin färg och grädda en minut till på andra sidan.
5
Se till att pannkakorna är helt kalla. Rör samman cream cheese och nötkräm och bred ut ett par millimeter tjockt över hela pannkakorna.
6
Ringla hallonsylt från flaska över nötkrämen.
7
Rulla ihop pannkakorna och sätt in dem i frysen i 30 minuter.
8
Skär sedan snittar, 2-3 cm tjocka, av pannkakorna.
9
Fäst ett färskt hallon med en drinkpinne och lägg snittarna på ett fat. Förvara dem i kylen tills det är dags att servera.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pannkaka

Pannkaka

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(3)

Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka

(1)

Pannkakor med apelsin och likör

(1)

Enchilada-pannkakor med kyckling