Pavlova i långpanna med passionsfruktsås

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Pavlova i långpanna med passionsfruktsås

En häpnadsväckande vacker och god pavlova! Toppa marängen med det du gillar bäst. Här har vi valt en fyllig gräddfilskräm, saftiga bär och passionsfruktsås. Passionsfruktsåsen kan göras dagen innan. Vill du ha en tjockare sås går den att reda av med lite maizena.

Pavlova i långpanna med vaniljkräm och bär.
Pavlova i långpanna med vaniljkräm och bär.

Ingredienser

  • 6 äggvitor
  • 320 gsocker
  • 1,5 mskmaizena
  • 2 tskVitvinsvinäger

Fyllning och topping

  • 8 passionsfrukter
  • 100 gsocker
  • 1,5 dlapelsinsaft, färskpressad
  • 3 dlgräddfil
  • 4 dlgrädde
  • 2 msksocker
  • 2 tskVaniljsocker, kan utelämnas
  • jordgubbar
  • hallon
  • blåbär

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pavlova i långpanna med passionsfruktsås