Pavlova i långpanna med passionsfruktsås

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Pavlova i långpanna med passionsfruktsås

En häpnadsväckande vacker och god pavlova! Toppa marängen med det du gillar bäst. Här har vi valt en fyllig gräddfilskräm, saftiga bär och passionsfruktsås. Passionsfruktsåsen kan göras dagen innan. Vill du ha en tjockare sås går den att reda av med lite maizena.

Pavlova i långpanna med vaniljkräm och bär
Pavlova i långpanna med vaniljkräm och bär

Ingredienser

6 äggvitor
320 gsocker
1,5 mskmaizena
2 tskVitvinsvinäger

Fyllning och topping

8 passionsfrukter
100 gsocker
1,5 dlapelsinsaft, färskpressad
3 dlgräddfil
4 dlgrädde
2 msksocker
2 tskVaniljsocker, kan utelämnas
jordgubbar
hallon
blåbär

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Pavlova i långpanna med passionsfruktsås