Ugnsbakad torsk med knaprig topping

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Ugnsbakad torsk med knaprig topping

Torsk kan enkelt tillagas i ugnen. Här toppas den goda fisken med brödsmulor, parmesan och persilja innan den ska in i ugnen. Servera sedan med citronsmör och kapris.

Ugnsbakad torsk med knaprig topping
Ugnsbakad torsk med knaprig topping

Ingredienser

  • 800 gTorskfillé MSC märkt
  • 2 dlbrödsmulor
  • 1 dlpersilja, hackad
  • 1 dlparmesan, riven (eller annan ost)
  • 2 mskOlivolja
  • 150 gsmör
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
  • 0,5 citron
  • 2 mskkapris, grovt hackad
  • 1 dlÖrter, hackade, som basilika, gräslök, dill
  • basilikablad , till garnering

Till servering

  • ruccolasallad
  • citron, i klyftor
  • remoulad
  • Potatis, kokt eller stekt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsbakad torsk med knaprig topping

Ämnen