Ugnsbakad torsk med knaprig topping
Torsk kan enkelt tillagas i ugnen. Här toppas den goda fisken med brödsmulor, parmesan och persilja innan den ska in i ugnen. Servera sedan med citronsmör och kapris.
Ingredienser
- 800 gTorskfillé MSC märkt
- 2 dlbrödsmulor
- 1 dlpersilja, hackad
- 1 dlparmesan, riven (eller annan ost)
- 2 mskOlivolja
- 150 gsmör
- 1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
- 0,5 citron
- 2 mskkapris, grovt hackad
- 1 dlÖrter, hackade, som basilika, gräslök, dill
- basilikablad , till garnering
Till servering
- ruccolasallad
- citron, i klyftor
- remoulad
- Potatis, kokt eller stekt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.