Ugnsbakad torsk med knaprig topping

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Ugnsbakad torsk med knaprig topping

Torsk kan enkelt tillagas i ugnen. Här toppas den goda fisken med brödsmulor, parmesan och persilja innan den ska in i ugnen. Servera sedan med citronsmör och kapris.

Ugnsbakad torsk med knaprig topping
Ugnsbakad torsk med knaprig topping

Ingredienser

  • 800 gTorskfillé MSC märkt
  • 2 dlbrödsmulor
  • 1 dlpersilja, hackad
  • 1 dlparmesan, riven (eller annan ost)
  • 2 mskOlivolja
  • 150 gsmör
  • 1 vitlöksklyfta, riven eller finhackad
  • 0,5 citron
  • 2 mskkapris, grovt hackad
  • 1 dlÖrter, hackade, som basilika, gräslök, dill
  • basilikablad , till garnering

Till servering

  • ruccolasallad
  • citron, i klyftor
  • remoulad
  • Potatis, kokt eller stekt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsbakad torsk med knaprig topping

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen