Bratwurst med potatissallad
Bjud på en tysk sommarrätt, bratwurst med potatissallad! Här har korvarna legat i ett ölbad för extra smak. Servera med en hemgjord potatissallad, syrlig sommarkål och god senap, gärna flera varianter.
Ingredienser
8 stBratwurst
1 lmörk öl
1 Lök, i skivor
Till servering
senap
Potatissallad
600 gPotatis, gärna små färskpotatisar
1 dlOlja, neutral
2 msksenap, stark
2 tsksocker
2 mskVitvinsvinäger , ev. äppelcidervinäger
1 msk lag från inlagd gurka
Salt och peppar
1 rödlök
3 Salladslökar
2 mskInlagd gurka
färska örter, persilja, gräslök, dragon
Syrlig sommarkål
1 sommarkål
2 mskÄppelcidervinäger
2 mskolivolja
Salt
Persilja
inlagd rödlök
Gör så här
1
Koka potatisen tills den är mjuk. Häll av vattnet och ånga den torr. Låt svalna och skär potatisen i skivor.
2
Vispa ihop olja, senap, socker, vinäger och gurklag. Smaksätt dressingen med salt och peppar, och ev. lite mer vinäger om det behövs.
3
Rensa och finhacka eller skär rödlöken fint och skär salladslöken i tunna skivor. Blanda potatisen med dressingen, löken, salladslöken, den inlagda gurkan och örterna.
4
Rensa och skär sommarkålen i tunna strimlor. Det ska vara ca. en liter finstrimlad kål. Strö över två rejäla nypor salt och knåda in saltet i kålen.
5
Låt kålen marinera i saltet i ca. 15 minuter. Blanda i vinäger och olja. Tillsätt till sist hackad persilja och lite inlagd rödlök om så önskas.
6
Lägg öl och lök i en rymlig kastrull. Värm upp och låt korvarna dra i ölbadet.
7
Stek eller grilla korvarna snabbt innan servering om så önskas. Skär några små snitt snett över varje sida av korvarna för att förhindra att de spricker. Du kan också göra det i omvänd ordning – skär och grilla eller stek korvarna, och låt dem sedan ligga i ölbadet fram till servering.