Bratwurst med potatissallad

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Bratwurst med potatissallad

Bjud på en tysk sommarrätt, bratwurst med potatissallad! Här har korvarna legat i ett ölbad för extra smak. Servera med en hemgjord potatissallad, syrlig sommarkål och god senap, gärna flera varianter.

Bratwurst med potatissallad
Bratwurst med potatissallad

Ingredienser

  • 8 stBratwurst
  • 1 lmörk öl
  • 1 Lök, i skivor

Till servering

  • senap

Potatissallad

  • 600 gPotatis, gärna små färskpotatisar
  • 1 dlOlja, neutral
  • 2 msksenap, stark
  • 2 tsksocker
  • 2 mskVitvinsvinäger , ev. äppelcidervinäger
  • 1 msk lag från inlagd gurka
  • Salt och peppar
  • 1 rödlök
  • 3 Salladslökar
  • 2 mskInlagd gurka
  • färska örter, persilja, gräslök, dragon

Syrlig sommarkål

  • 1 sommarkål
  • 2 mskÄppelcidervinäger
  • 2 mskolivolja
  • Salt
  • Persilja
  • inlagd rödlök

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bratwurst med potatissallad

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen