Bratwurst med potatissallad
Bjud på en tysk sommarrätt, bratwurst med potatissallad! Här har korvarna legat i ett ölbad för extra smak. Servera med en hemgjord potatissallad, syrlig sommarkål och god senap, gärna flera varianter.
Ingredienser
- 8 stBratwurst
- 1 lmörk öl
- 1 Lök, i skivor
Till servering
- senap
Potatissallad
- 600 gPotatis, gärna små färskpotatisar
- 1 dlOlja, neutral
- 2 msksenap, stark
- 2 tsksocker
- 2 mskVitvinsvinäger , ev. äppelcidervinäger
- 1 msk lag från inlagd gurka
- Salt och peppar
- 1 rödlök
- 3 Salladslökar
- 2 mskInlagd gurka
- färska örter, persilja, gräslök, dragon
Syrlig sommarkål
- 1 sommarkål
- 2 mskÄppelcidervinäger
- 2 mskolivolja
- Salt
- Persilja
- inlagd rödlök
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.