Indisk grönsakssoppa
Det här är en engelsk-indisk soppa också kallad Mulligatawnysoppa. Sötman från morötter och potatis balanseras med fräschör från syrliga äpplen. Med kokosmjölk och röda linser är soppan dessutom mättande, billig och god.
Ingredienser
- 2 msksmör, eller neutral olja
- 1 Gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 Morötter
- 1 sötpotatis
- 2 Äpple, syrligt
- 1 mskcurrypulver, eller currypasta
- 1,5 dlkonserverade tomater , gärna skalade
- 1 lkycklingbuljong, eller grönsaksbuljong, varm
- 2 dlKokosmjölk
- 100 gkokt ris, eller kokta röda linser
- salt och malen peppar
- limejuice, eller citronsaft, några droppar
- naan bröd
Till servering
- gräddfil
- mango chutney
- färsk koriander, grovt hackad
- nigellafrön, kan utelämnas
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.