Indisk grönsakssoppa

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Indisk grönsakssoppa

Det här är en engelsk-indisk soppa också kallad Mulligatawnysoppa. Sötman från morötter och potatis balanseras med fräschör från syrliga äpplen. Med kokosmjölk och röda linser är soppan dessutom mättande, billig och god.

Indisk grönsakssoppa

Ingredienser

Ingredienser

2 msksmör, eller neutral olja
1 Gul lök
2 vitlöksklyftor
2 Morötter
1 sötpotatis
2 Äpple, syrligt
1 mskcurrypulver, eller currypasta
1,5 dlkonserverade tomater , gärna skalade
1 lkycklingbuljong, eller grönsaksbuljong, varm
2 dlKokosmjölk
100 gkokt ris, eller kokta röda linser
salt och malen peppar
limejuice, eller citronsaft, några droppar
naan bröd

Till servering

gräddfil
mango chutney
färsk koriander, grovt hackad
nigellafrön, kan utelämnas

Gör så här

1
Finhacka lök och vitlök. Skala och skär morötter, sötpotatis och äpple i tärningar.
2
Smält smöret i en lämplig kastrull/gryta och fräs löken mjuk och gyllene på medelhög värme. Tillsätt vitlök, morötter, sötpotatis och äpple. Låt det hela puttra under omrörning i cirka fem minuter.
3
Rör ner curry och tomater. Tillsätt buljong, låt koka upp och låt sjuda under lock i cirka 30 minuter, eller tills alla grönsaker är mjuka.
4
Häll i kokosmjölk och koka upp soppan på nytt. Blanda i ris eller linser och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
5
Servera soppan toppad med koriander, en klick gräddfil, en liten sked chutney och gärna ett litet stänk nigellafrön. Servera naanbröd bredvid.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Mandelpotatissoppa

  2. (1)

    Fullkornsnudlar med krämig curry

  3. (2)

    Röd linscurry med kokos

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Soppa
    3. Lunch
    4. Indisk mat

Soppa

Visa alla
(1)

Kryddig nudelsoppa

(1)

Krämig musselsoppa med tomat

(1)

Jordärtskockssoppa

(1)

Gulaschsoppa på termos