Indisk grönsakssoppa

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Indisk grönsakssoppa

Det här är en engelsk-indisk soppa också kallad Mulligatawnysoppa. Sötman från morötter och potatis balanseras med fräschör från syrliga äpplen. Med kokosmjölk och röda linser är soppan dessutom mättande, billig och god.

Indisk grönsakssoppa
Indisk grönsakssoppa

Ingredienser

  • 2 msksmör, eller neutral olja
  • 1 Gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 Morötter
  • 1 sötpotatis
  • 2 Äpple, syrligt
  • 1 mskcurrypulver, eller currypasta
  • 1,5 dlkonserverade tomater , gärna skalade
  • 1 lkycklingbuljong, eller grönsaksbuljong, varm
  • 2 dlKokosmjölk
  • 100 gkokt ris, eller kokta röda linser
  • salt och malen peppar
  • limejuice, eller citronsaft, några droppar
  • naan bröd

Till servering

  • gräddfil
  • mango chutney
  • färsk koriander, grovt hackad
  • nigellafrön, kan utelämnas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Indisk grönsakssoppa

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.