Gelédessert gjord på gelégodis
Gelégodisar kan du enkelt förädla om till en lekfull dessert. Här är ett snitsigt knep på hur du får till ett festligt utseende på sötsaken som går hem hos stora som små.
Enkelt och lättlagat – precis som man vill ha det!
Tid tillkommer för att få desserten att stelna.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
Gelégodis, grönt
500 g
Gelégodis, rött
1 dl
Vatten
2 dl
grädde, eller 4 dl
Till garnering
pressad citronsaft
socker
mynta
Gör så här
1
Häll det gröna gelégodiset i en kastrull tillsammans med lite vatten, ca. 1/2 dl. Smält godiset i vattnet på medelvärme tills det blir en jämn vätska.
2
Tillsätt 1-2 dl grädde och låt det gå ihop. Ju mer grädde desto mjukare blir konsistensen i den färdiga desserten. Häll den gröna vätskan till hälften i dessertglas och låt svalna och stelna helt, gärna i kylskåp.
3
Smält det röda gelégodiset på samma sätt, tillsätt grädden och fyll upp dessertglasen. Låt stelna.
4
Gör en frostad kant genom att doppa glasen i citronsaft och sedan socker. Dekorera desserten med jordgubbar och mynta.