Gelédessert gjord på gelégodis

Av Godare

Gelégodisar kan du enkelt förädla om till en lekfull dessert. Här är ett snitsigt knep på hur du får till ett festligt utseende på sötsaken som går hem hos stora som små.

Enkelt och lättlagat – precis som man vill ha det! 

Tid tillkommer för att få desserten att stelna.

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Gelégodis, grönt
500 g
Gelégodis, rött
1 dl
Vatten
2 dl
grädde, eller 4 dl

Till garnering

pressad citronsaft
socker
jordgubbar
mynta
Lekfull gelédessert med snygg effekt

Gör så här

1
Häll det gröna gelégodiset i en kastrull tillsammans med lite vatten, ca. 1/2 dl. Smält godiset i vattnet på medelvärme tills det blir en jämn vätska.
2
Tillsätt 1-2 dl grädde och låt det gå ihop. Ju mer grädde desto mjukare blir konsistensen i den färdiga desserten. Häll den gröna vätskan till hälften i dessertglas och låt svalna och stelna helt, gärna i kylskåp.
3
Smält det röda gelégodiset på samma sätt, tillsätt grädden och fyll upp dessertglasen. Låt stelna.
4
Gör en frostad kant genom att doppa glasen i citronsaft och sedan socker. Dekorera desserten med jordgubbar och mynta.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Godis
decoration divider

Godis

Visa alla

Camilla Hamids geléhallon

Trillingnötter – så gör du dem själv

Nyttiga hemgjorda godisremmar

Rocky road