Färskpotatis med löjrom

Av Godare

Potatis, löjrom och crème fraiche i en fantastisk rätt till midsommarbordet.
Små härliga munsbitar som går snabbt att göra.
Ingredienserna kan bytas ut för ett vegetariskt alternativ.

Färskpotatis till midsommarbordet

Ingredienser

Ingredienser

8
Färskpotatisar
0.5 dl
Crème fraiche
50 g
Löjrom
1
rödlök, liten
25 g
Smör
Salt och peppar
dill

Gör så här

1
Koka färskpotatisen mjuk i saltat vatten och låt svalna.
2
Bryn smör i en kastrull tills smöret är gyllenbrunt och fått en nötig doft.
3
Halvera färskpotatisen och lägg på ett serveringsfat. Klicka ut crème fraiche och löjrom på potatisbitarna.
4
Häll lite brynt smör på varje potatis med en tesked. Strö på finhackad rödlök och dekorera med dill.
5
Häll på flingsalt och färskmalen svartpeppar efter smak. Servera!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Laxtårta med härligt krämig fyllning

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Midsommar
decoration divider

Midsommar

Visa alla

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Krämig kavringstårta med matjessill

Melon- och fetasallad

Krämig lingonsill med lime