Färskpotatis med löjrom
Potatis, löjrom och crème fraiche i en fantastisk rätt till midsommarbordet.
Små härliga munsbitar som går snabbt att göra.
Ingredienserna kan bytas ut för ett vegetariskt alternativ.
Ingredienser
Ingredienser
8
Färskpotatisar
0.5 dl
Crème fraiche
50 g
Löjrom
1
rödlök, liten
25 g
Smör
Salt och peppar
dill
Gör så här
1
Koka färskpotatisen mjuk i saltat vatten och låt svalna.
2
Bryn smör i en kastrull tills smöret är gyllenbrunt och fått en nötig doft.
3
Halvera färskpotatisen och lägg på ett serveringsfat. Klicka ut crème fraiche och löjrom på potatisbitarna.
4
Häll lite brynt smör på varje potatis med en tesked. Strö på finhackad rödlök och dekorera med dill.
5
Häll på flingsalt och färskmalen svartpeppar efter smak. Servera!