Svartkålssallad med falafel
Falafel är perfekt för en snabb hemmalunch. De innehåller sällan konstigheter och är både smakrika och lättlagade. Rent tekniskt är det här ingen caesarsallad, men den bär många likheter med originalet och kanske är den här godare…
Tips! En riktig caesarsallad har krutonger, och det är gott, även om falafeln är en 2-i-1-lösning här. Men har du bröd och är hungrig gör du enkelt krutonger genom att bryta isär brödet och steka det i olja. Gnugga stekpannan med en halverad vitlöksklyfta innan så får du en lätt vitlökssmak på brödet.
Recept ur boken ”Lunch hemma” av Cina Risberg.
Ingredienser
- 5 bladsvartkål
- 0,25 gurka
- 6 falafel, eller fler
- 1 mskparmesanost, riven
Dressing
- 0,5 dlmajonnäs
- 0,5 dlparmesanost, riven
- 3 Sardellfiléer
- svartpeppar