Svartkålssallad med falafel

Av Godare

Falafel är perfekt för en snabb hemmalunch. De innehåller sällan konstigheter och är både smakrika och lättlagade. Rent tekniskt är det här ingen caesarsallad, men den bär många likheter med originalet och kanske är den här godare…

Recept ur boken ”Lunch hemma” av Cina Risberg.

Svartkålssallad med falafel.

Ingredienser

Ingredienser

5 blad
svartkål
0.25
gurka
6
falafel, eller fler
1 msk
parmesanost, riven

Dressing

0.5 dl
majonnäs
0.5 dl
parmesanost, riven
3
Sardellfiléer
svartpeppar

Gör så här

1
Stek falafeln enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden sätter du igång med salladen.
2
Skölj svartkålen och skär bort stjälken i mitten. Skär bladen i bitar och krama till dem med händerna så att de mjuknar något. Skiva gurkan och lägg allt i en skål.
3
Blanda ingredienserna till dressingen med en stavmixer, häll sedan över salladen och vänd runt ordentligt.
4
Bryt falafelbollarna på mitten och sprid ut över salladen. Hyvla parmesan över och dra några rejäla drag med pepparkvarnen över.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Fuskramen med kyckling och chiliolja 

  2. Tuna melt quesadilla – tips på snabb lunch

  3. Snabb sötpotatissoppa med röd curry

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Lunch
    3. Mat från Mellanöstern
decoration divider

Lunch

Visa alla

Tuna melt quesadilla – tips på snabb lunch

Snabb sötpotatissoppa med röd curry

Fuskramen med kyckling och chiliolja 

Tomatomelett med basilika