Svartkålssallad med falafel
Falafel är perfekt för en snabb hemmalunch. De innehåller sällan konstigheter och är både smakrika och lättlagade. Rent tekniskt är det här ingen caesarsallad, men den bär många likheter med originalet och kanske är den här godare…
Recept ur boken ”Lunch hemma” av Cina Risberg.
Ingredienser
Ingredienser
5 blad
svartkål
0.25
gurka
6
falafel, eller fler
1 msk
parmesanost, riven
Dressing
0.5 dl
majonnäs
0.5 dl
parmesanost, riven
3
Sardellfiléer
svartpeppar
Gör så här
1
Stek falafeln enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden sätter du igång med salladen.
2
Skölj svartkålen och skär bort stjälken i mitten. Skär bladen i bitar och krama till dem med händerna så att de mjuknar något. Skiva gurkan och lägg allt i en skål.
3
Blanda ingredienserna till dressingen med en stavmixer, häll sedan över salladen och vänd runt ordentligt.
4
Bryt falafelbollarna på mitten och sprid ut över salladen. Hyvla parmesan över och dra några rejäla drag med pepparkvarnen över.