Svartkålssallad med falafel

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Svartkålssallad med falafel

Falafel är perfekt för en snabb hemmalunch. De innehåller sällan konstigheter och är både smakrika och lättlagade. Rent tekniskt är det här ingen caesarsallad, men den bär många likheter med originalet och kanske är den här godare…

Tips! En riktig caesarsallad har krutonger, och det är gott, även om falafeln är en 2-i-1-lösning här. Men har du bröd och är hungrig gör du enkelt krutonger genom att bryta isär brödet och steka det i olja. Gnugga stekpannan med en halverad vitlöksklyfta innan så får du en lätt vitlökssmak på brödet.

Recept ur boken ”Lunch hemma” av Cina Risberg.

Svartkålssallad med falafel.
Svartkålssallad med falafel.

Ingredienser

5 bladsvartkål
0,25 gurka
6 falafel, eller fler
1 mskparmesanost, riven

Dressing

0,5 dlmajonnäs
0,5 dlparmesanost, riven
3 Sardellfiléer
svartpeppar

Gör så här

  1. Stek falafeln enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden sätter du igång med salladen.

  2. Skölj svartkålen och skär bort stjälken i mitten. Skär bladen i bitar och krama till dem med händerna så att de mjuknar något. Skiva gurkan och lägg allt i en skål.

  3. Blanda ingredienserna till dressingen med en stavmixer, häll sedan över salladen och vänd runt ordentligt.

  4. Bryt falafelbollarna på mitten och sprid ut över salladen. Hyvla parmesan över och dra några rejäla drag med pepparkvarnen över.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Svartkålssallad med falafel