Klassisk lasagne
Hemmagjord lasagne är svårslaget. Varmt, gott – och mättar många. Med en saftig bolognesesås gjord på köttfärs av fin kvalitet, pancetta, tärnade grönsaker och en fyllig sås, rikligt toppad med ost, är lasagne den perfekta mysmaten.
Ingredienser
Köttfärssås
- 100 gPancetta, eller bacon
- 1 Lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 Morötter, stora
- 2 selleristjälkar
- 1 lagerblad
- 2 tskoregano, torkad
- 1 tskFänkålsfrön, krossade
- 600 gköttfärs, eller blandfärs
- 2 dlrött vin, kan bytas ut mot oxfond eller skippas
- 2 förpackningarkrossade tomater
- 2 dlOxfond
- 5 mskOlivolja
- salt och malen peppar
- socker, en rejäl nypa
- basilikablad , färska till servering
- 8 lasagneplattor, eventuellt fler
Sås
- 50 gsmör
- 40 gVetemjöl
- 5 dlmjölk, varm
- salt och malen peppar
- muskotnöt, riven
- 200 gRiven ost