Pork sausage-tacos med chiliyoghurt

Av Godare

Vad tycker du?

Pork sausage-tacos med chiliyoghurt

(1)

Pork sausage-tacos med äppelsalsa och chiliyoghurt – här har vi riktiga smakexplosioner och lite förnyelse av den vanliga köttfärsen i tacosen. Recept ur Lena Söderströms kokbok ”Hamburgare och texmex”.

Pork sausage-tacos med äppelsalsa och chiliyoghurt

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Pork sausage, rå engelsk fläskkorv
1 msk
Fänkålsfrön, grovstötta
1 tsk
Spiskummin
Paprikapulver
Majsolja
Honung
Citron

Tillbehör, se länkar längst ner i artikeln

Chili- och koriandersalsa
Chiliyoghurt
Picklad fänkål
Tacoskal

Gör så här

1
Klipp upp korvskinnet och gröp ur korvfärsen. Hacka den i små bitar. 
2
Rosta fänkålsfrön, spiskummin och paprika i en het stekpanna, ca en halv minut. 
3
Tillsätt oljan och korvfärsen och bryn den under omrörning, ca 3 minuter. 
4
Ringla över honungen och citronsaften, fräs ca 3 minuter. Smaka av och håll korvröran varm. 
5
Värm tacoskalen enligt anvisning på förpackningen. Låt var och en fylla sitt eget tacoskal med korvröra, fänkål, salsa och chiliyoghurt. 

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Chili- och koriandersalsa passar perfekt till tacos

  2. Chiliyoghurt – god sås på lime och chipotle

  3. Picklad fänkål – knaprigt och syrligt gott

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
    3. Tacos
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås