Asiatisk nudelbowl

Av Godare

Vad tycker du?

Asiatisk nudelbowl

(1)

Asiatisk nudelbowl – med grönsaker som gärna får vara krispiga så att din bowl får lite olika texturer. 

Recept från ”Klimatveckan” – projekt för hållbar skolmat.

Bowl med vego- och sojanudlar.

Ingredienser

Ingredienser

400 g
vegobullar
400 g
Sobanudlar
1.5 msk
olja
1
zucchini
120 g
ostronskivling
2 tsk
olja
Salt
200 g
Edamamebönor, tinade frysta
16 g
Sesamfrön, rostade

dressing

1 dl
Hoisinsås
4 tsk
Japansk soja
1.5 tsk
sesamolja
4 tsk
mirin, sötat risvin, finns i asiatiska hyllan

Gör så här

1
Värm ugnen till 185 grader.
2
Värm vegobullarna enligt anvisningarna på förpackningen.
3
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och vänd runt med oljan.
4
Hyvla zucchinin på längden i mandolin med tänder så det liknar nudlar. Eller skiva tunt och skär sedan i strimlor. Låt stå i kallt vatten så att de blir krispiga.
5
Riv ostronskivlingen i bitar och rosta i ugn i cirka 20 minuter med salt och olja tills den är krispig.
6
Mixa alla ingredienserna till dressingen. Vänd allt utom vegobullarna i dressingen. Lägg upp i skålar.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. ”Sloppy Joe” med pulled vego

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Asiatisk mat
decoration divider

Asiatisk mat

Visa alla

Biffwok med ingefära och sesam

Sötsur grönsakswok

Enkel kimchi

Asiatisk nudelsallad med köttfärs