Asiatisk nudelbowl
Asiatisk nudelbowl – med grönsaker som gärna får vara krispiga så att din bowl får lite olika texturer.
Recept från ”Klimatveckan” – projekt för hållbar skolmat.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
vegobullar
400 g
Sobanudlar
1.5 msk
olja
1
zucchini
120 g
ostronskivling
2 tsk
olja
Salt
200 g
Edamamebönor, tinade frysta
16 g
Sesamfrön, rostade
dressing
1 dl
Hoisinsås
4 tsk
Japansk soja
1.5 tsk
sesamolja
4 tsk
mirin, sötat risvin, finns i asiatiska hyllan
Gör så här
1
Värm ugnen till 185 grader.
2
Värm vegobullarna enligt anvisningarna på förpackningen.
3
Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet och vänd runt med oljan.
4
Hyvla zucchinin på längden i mandolin med tänder så det liknar nudlar. Eller skiva tunt och skär sedan i strimlor. Låt stå i kallt vatten så att de blir krispiga.
5
Riv ostronskivlingen i bitar och rosta i ugn i cirka 20 minuter med salt och olja tills den är krispig.
6
Mixa alla ingredienserna till dressingen. Vänd allt utom vegobullarna i dressingen. Lägg upp i skålar.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen