Andréa Brändström

Av Andréa Brändström

Drip cake med saltkola och karamelliserade popcorn

Av Andréa Brändström

(4)

Vad tycker du?

Drip cake med saltkola och karamelliserade popcorn

Här bjuder Andréa Brändström från Hela Sverige bakar på sitt recept för en riktigt maffig ”layer cake”. En underbar kombination av saftiga chokladbottnar, saltkolasås, marängsmörkräm och karamelliserade popcorn.

Ingredienser

Tårtbottnar

  • 330 gVetemjöl
  • 120 gkakao
  • 400 gSocker
  • 1 mskVaniljsocker
  • 2 tskBakpulver
  • 2 tskBikarbonat
  • 1,5 tskSalt
  • 3 ägg
  • 350 gmjölk
  • 180 gsolrosolja
  • 300 gKaffe, eller hett vatten

Saltkolasås

  • 75 gGlykos
  • 135 gStrösocker
  • 150 ggrädde
  • 1,5 mskflingsalt
  • 40 gosaltat smör, rumstempererat

Karamelliserade popcorn

  • 50 gpopcorn, saltade, helst kastrullpoppade
  • 180 gStrösocker
  • 50 gsmör, rumstempererat
  • 2 mskhavssalt

Marängsmörkräm med vanilj

  • 300 gÄggvita
  • 400 gströsocker
  • 3 mskVaniljsocker
  • 0,5 tskSalt
  • 750 gosaltat smör, rumstempererat
Andrea Brändström visar hur du gör en riktig drip cake.
Andrea Brändström visar hur du gör en riktig drip cake.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Drip cake med saltkola och karamelliserade popcorn

Andréa Brändström

Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.

Visa 20 recept