Pumpaplåt med chorizo

Av Godare

(0)

Vad tycker du?

Pumpaplåt med chorizo

Pumpa och chorizo smakar extra bra tillsammans, chorizon med sin lite feta kryddighet och den lena pumpan. Att allt lagas på en och samma plåt i ugnen är ett stort plus.
– Plåtmat är min favoriträtt på många sätt. Det blir så gott när alla ingredienser får ge smak till varandra och den här rätten har verkligen allt, säger Jessica Frej.
Recept hur Jessica Frejs kokbok ”Hur lätt som helst”.

Pumpa och chorizo gifter sig fint på plåten i ugnen.

Ingredienser

Ingredienser

1,5 butternutpumpa
0,5 dlolivolja
1,5 tskSalt
0,5 tsksvartpeppar
400 gchorizo, färsk
4 vitlöksklyftor
200 gGrönkål
1 mskolivolja

Till servering

80 gMacadamianötter, rostade
150 gGetost, eller fetaost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Skala pumpan, det går lättast med kniv tycker jag, men potatisskalare funkar också. Ta bort kärnhuset och dela pumpan i klyftor, i samma storlek som du skulle gjort klyftpotatis. Lägg pumpan på ett bakplåtspapper. Häll på olja, salt och peppar och rör om.
3
Skiva chorizo och lägg på plåten tillsammans med vitlöksklyftorna. Baka i ugnen ca 20 min.
4
Under tiden: Riv grönkålen i mindre bitar och kasta stjälkarna. Massera grönkålen med 1–2 msk olivolja. Lägg den på en egen plåt och låt den stå i ugnen 15 min tillsammans med den andra.
5
Ta ut båda plåtarna. Strö den krispiga grönkålen över pumpan tillsammans med nötter och smulad getost.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (3)

    Tortillapizza med champinjoner och ost

  2. (3)

    Stekt fläsk med löksås

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Korv

Korv

Visa alla
(1)

Ugnsstekt falukorv med potatismos

(1)

Gratinerade potatisskal med chorizo

(1)

One-pot-pasta med salsiccia

(1)

Bratwurst med potatissallad