Snabb hemgjord falafel med chimichurri

Av Godare

Vad tycker du?

Snabb hemgjord falafel med chimichurri

(6)

Falafel med det här enkla receptet behöver du inte komma ihåg blötläggningen – burkvarianten funkar alldeles utmärkt för att få en kryddig och smakrik falafel. Serveras med en krämig chimichurri gjord på avokado. En god vegetarisk middag för alla.

Hemgjord falafel med chimichurri.

Ingredienser

Falafel

4.75 dl
kikärter, kokta på burk
Koriander, en stor näve (med stjälk)
Bladpersilja, en stor näve (med stjälk)
1
vitlöksklyfta
1.5 msk
Olivolja, olivolja
Citronsaft, en skvätt
0.5 tsk
Salt
2 msk
Vetemjöl
Panko ströbröd, att vända falafeln i
olja, att steka i

Chimichurri på avokado

3
Avokado, urgröpta och urkärnade
färsk koriander, en halv näve
Bladpersilja, en halv näve
1
grön chili, urkärnad och fint hackad
1
Lime, saften
2
vitlöksklyftor, krossade
1.5 msk
vit balsamvinäger
Salt och peppar, efter smak
0.5 dl
Olivolja

Gör så här

1
Häll av kikärterna, hacka koriander och persilja, krossa vitlök och lägg i en stor bunke.
2
Tillsätt resterande ingredienser utom mjöl och panko. Mosa med en potatisstöt till en finfördelad smulig massa som klibbar ihop när du pressar den mellan händerna.
3
Tillsätt lite mjöl i taget tills massan är tillräckligt torr att hantera och forma. Forma till 14 små biffar.
4
Vänd dem i panko och stek i rikligt med olja på medelhög värme i 30– 60 sekunder på båda sidor tills de fått färg. Låt torka på hushållspapper.
5
Servera falafel i libabröd med grönsaker och chimichurri.
6
Chimichurri: Mixa alla ingredienser, utom olivolja, i en matberedare till en krämig massa. Häll i olivoljan och fortsätt mixa till en jämn kräm.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Tabbouleh – smakrik persiljesallad

  2. Chimichurri – fräsch och färgstark sås

  3. Godaste gratängen med sötpotatis

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
    3. Mat från Mellanöstern
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika