Broccolipaj med ädelost, bön- och tomatsallad

Av Johan Gunnarsson

(1)

Vad tycker du?

Broccolipaj med ädelost, bön- och tomatsallad

Till middag: broccolipaj med ädelost.
Till matlådan: Lägg gärna till en bön-och tomatsallad.
När du värmer pajen på jobbet kan bönsalladen vara varm eller kall, men behåll lökringarna krispigt råa.

Broccolipaj med ädelost, bön- och tomatsallad.

Ingredienser

150 gsmör
5 dlVetemjöl
0,5 tskSalt
2 äggulor
4,5 mskVatten

Fyllning

500 gBroccoli
5 dlmjölk
6 ägg
0,5 tskSalt
70 gÄdelost

gratinering

5 mskStröbröd
1 dlpersilja, hackad
3 mskOlivolja
Riven ost

Gör så här

1
Börja med degen. Hacka ihop smör, vetemjöl och salt till en grynig massa. Blanda sedan i äggulor och vatten till en fin och smidig deg. Låt degen vila svalt i kylen i 30 minuter.
2
Medan degen vilar i kylen, blanda ihop gratineringen. Rör ihop ströbröd, hackad persilja, olivolja och ost och ställ in blandningen i kylen.
3
När degen har vilat färdigt i kylen, tryck ut den i en ugnsfast form, cirka 20 x 30 cm. Grädda pajskalet i ugnen, 15 minuter i 200 graders värme. Ta ut och låt svalna.
4
Nu till fyllningen, vispa ihop mjölk, ägg och salt. Riv i ädelosten.
5
Fyll pajskalet med broccolibitarna. Häll över mjölkblandningen och toppa med gratineringen.
6
Grädda i ugnen i 25–30 minuter, 200 grader, eller tills äggstanningen har stelnat och ytan fått en gyllenbrun färg.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Smakrik matlådan gjord på köttfärssås

  2. (1)

    Purjokräm med laxstrimlor och krutonger

  3. (1)

    Lunchlåda med inlagd strömming

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag

Matsmarta onsdag

Visa alla
(1)

Melonkulor med wasabi och sesam

(2)

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

(1)

Mumsig och mättande wrap med bönor

(19)

Ljuvlig lättlagad linssoppa