Carnitas – kryddig köttgryta

Av Godare

(3)

Vad tycker du?

Carnitas – kryddig köttgryta

Carnitas är en gryta gjord på fläsk som är lite av Mexikos nationalrätt. Saftigt, mört och supergott. Den här versionen är snabb och kräver bara 35 minuters tillagning.

Carnitas med nachos.
Carnitas med nachos.

Ingredienser

1 kgfläskkött, t.ex. picnicbog, bringa eller framlägg (tärnat i cirka 1–2 cm stora kuber)
2 vitlöksklyftor, hackade
1 mskChiliflakes
1,5 tskSalt
1 tskchipotlepulver
0,5 tskKanel
3 tskVegetabilisk olja

Tillbehör

tortillabröd
silverlök, hackad
Koriander
picklad rödlök
picklad chili
salsa

Gör så här

  1. Blanda köttet med alla kryddor ordentligt i en skål och låt dra i rumstemperatur i minst en timme. Alternativt i kylen över natten, i så fall bör du ta ut köttet i god tid så det hinner rumstempereras innan det ska tillagas.

  2. Värm oljan i en gjutjärnspanna på medelhög värme. Lägg i köttet och låt det stekas ordentligt utan att röra för mycket.

  3. Köttet ska få en fin knaprig yta och är klart efter cirka 25 minuter.

  4. Servera genast.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Carnitas – kryddig köttgryta