Kalvköttbullar i tomatsås med risoni och bönor
Kalvköttbullar i tomatsås – här är en rätt som säljs som hämtmat med restaurangsnits och mer smak.
Recept från stockholmsföretaget Tamam har skapat en egen takeaway-variant för mindre svinn och godare mat.
Ingredienser
Kalvköttbullar
- 1 Gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msksoltorkade tomater
- 1 kvistrosmarin
- 3 kvistarbacktimjan, repad
- 2 dlmjölk
- 1 ägg
- 1 dlströbröd
- 500 gKalvfärs
- 1,5 tskSalt
- 0,5 tsksvartpeppar
- tomatsås, hemgjord eller färdig
Risoni och bönor
- 1 zucchini
- 1 dlsoltorkade tomater, strimlade
- 1 knippepersilja
- 3 dlrisoni, kokt
- 3 dlvita bönor, kokta
- 1 citron
- Olivolja
- parmesan, att riva