Av Thomas Sjögren

Gratinerade ostron med vitlök och persilja

Av Thomas Sjögren

Gratinerade ostron är perfekt för novisen som inte provat ostron tidigare. Smaken av crème fraiche, pecorino, citron och persilja kommer garanterat väcka mersmak!

Thomas Sjögren visar i klippet hur du med enkelhet tillagar detta hemma.

Ingredienser

Ingredienser

4
ostron
1 dl
Crème fraiche
1
vitlöksklyfta
50 g
smör
0.25
citron
0.5 dl
pecorino, riven
1 kruka
kruspersilja
svartpeppar
Gratinerade ostron. Perfekt för dig som vill prova ostron för första gången

Gör så här

1
Hacka vitlöken fint och smält smöret. Lägg vitlöken i det smälta smöret och dra det åt sidan. Hacka persiljan fint. Blanda crème fraiche, citronjuice, persilja, riven ost och vitlökssmöret. Smaka av med salt.
2
Öppna ostronen och lossa dem från skalet, lägg de sedan på en plåt som är täckt med grovsalt eller aluminiumfolie så ostronen ligger stilla. Du kan ha i lite av ostronsaften i crème fraiche- och pecorinoblandningen.
3
Värm en ugn på 250 grader på grillfunktionen. Toppa ostronen med gratineringen och gratinera tills ostronen fått fin gyllene färg. Ca. 5 minuter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Pocherat ostron med pepparrotsgrädde

  2. Gratinerade ostron med vitlök och persilja

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Thomas Sjögren, kock
    3. Skaldjur
decoration divider

Thomas Sjögren, kock

Visa alla

Helstekt rödtunga med världens enklaste sås

Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett

Pocherat ostron med pepparrotsgrädde

Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör