Kantarelltoast med bacon

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Kantarelltoast med bacon

Saftiga, smörstekta kantareller slungade i gräslök och persilja och serverade på rostat bröd med knaperstekt bacon. Kan det bli godare än så? Nej, det kan det inte!

Smörstekta kantareller på rostat bröd med knaperstekt bacon.
Smörstekta kantareller på rostat bröd med knaperstekt bacon.

Ingredienser

  • 4 skivorgott bröd
  • Olja, till stekning
  • 600 gKantareller, rensade
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 Schalottenlök
  • 200 gbacon
  • 2 mskgräslök, hackad
  • 3 mskbladpersilja , hackad
  • smör, till stekning
  • salt och malen peppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kantarelltoast med bacon

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.