Kantarelltoast med bacon
Saftiga, smörstekta kantareller slungade i gräslök och persilja och serverade på rostat bröd med knaperstekt bacon. Kan det bli godare än så? Nej, det kan det inte!
Ingredienser
- 4 skivorgott bröd
- Olja, till stekning
- 600 gKantareller, rensade
- 3 vitlöksklyftor
- 1 Schalottenlök
- 200 gbacon
- 2 mskgräslök, hackad
- 3 mskbladpersilja , hackad
- smör, till stekning
- salt och malen peppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.