Key lime pie

Av Lise Finckenhagen

Key lime pie är fräsch och söt på samma gång. Floridas stolthet och fantastiskt god med len limefyllning på en krispig botten av digestivekex.

Tänk på att pajen ska kylas i några timmar innan servering.

Key lime pie med en len limefyllning på en krispig botten av digestivekex.

Ingredienser

Ingredienser

300 g
digestivekex, eller havrekex
150 g
smör, smält
2 msk
farinsocker
1 burk
kondenserad mjölk, söt
4
äggulor
4
Lime
3 dl
vispgrädde
0.5
vaniljstång, fröna

Gör så här

1
Använd en kakform på 20-22 cm. Klä formen med bakplåtspapper i botten och på sidorna.
2
Krossa kexen till fina smulor och blanda smulorna med smör och socker.
3
Tryck ut kexbottnen jämnt i formen, så att du täcker botten och ungefär 4 cm upp på sidorna. Grädda botten i mitten av ugnen i 160 grader i 10 minuter.
4
Tvätta limen väl i varmt vatten. Riv skalet fint och pressa ut juicen. Du bör ha ca 1,5 dl limejuice.
5
Vispa äggulorna i en skål tills de ljusnar något. Tillsätt kondenserad mjölk och vispa väl. Vispa till sist i limeskal och saft och häll fyllningen över kexbottnen.
6
Sätt pajen i ugnen igen och låt den grädda i 15 minuter.
7
Kyl pajen och låt den stå i kylen i minst tre timmar – gärna över natten – innan servering.
8
Vispa grädden och vaniljfröna till en mjuk kräm precis innan servering och toppa pajen med grädden. Riv gärna över lite extra limeskal.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Hallonpaj med mascarponekräm

  2. Smulpaj med rabarber och jordgubbar

  3. Vegansk citronmarängpaj

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Paj
    3. Bakverk
    4. Amerikansk mat
decoration divider

Paj

Visa alla

Så gör du en västerbottenpaj

Minipajer med ägg och bacon

Sparrispaj med salladslök och chèvre

Jordgubbspaj med chokladbotten