Ceviche på vit fisk

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Ceviche på vit fisk

Bjud på en fräsch och läcker råmarinerad fisksallad - ceviche - med sötsyrliga smaker av lime, ananas och chili. Här valde vi hälleflundra men torsk, havskatt, sej, kungsfisk och makrill går också bra.

Ceviche
Ceviche

Ingredienser

400 gHälleflundra, filé av högsta kvalitet
2 dlLimejuice, färskpressad
1 apelsin, juicen
1 tskSocker
1 tskSalt
1 grön chili, rensad från frön
0,5 ananas, mogen
1 rödlök, liten
2 plommontomater, mogna
1 knippekoriander, färsk
chilisås
Tortillachips

Gör så här

  1. Filén ska vara rensad från skinn och ben. Ta bort eventuella flisor och blodrester.
  2. Skär fisken i tunna skivor tvärs över fibrerna i fiskköttet. Vispa ihop 1 ½ dl limejuice, apelsinjuice, socker och salt. Blanda marinaden med fisken och låt den stå i kylen och marineras i 1 timme. Finhacka chilin, rensa och skär ananasen i små tärningar, och strimla eller finhacka rödlöken. Dela tomaterna på mitten, skrapa ur kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  3. Häll av marinaden från fisken och blanda den marinerade fisken tillsammans med chili, ananas, rödlök, tomat och hackad koriander. Ringla över resten av limesaften och strö över en nypa salt. Serveras med chilisås och tortillachips.
  4. OBS! Kom ihåg att fisk som ska serveras rå måste vara så färsk som möjligt. Det rekommenderas att fisk som ska ätas rå fryses till en innertemperatur på -20 grader Celsius, eller lägre, i minst 24 timmar.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ceviche på vit fisk