Ceviche på vit fisk

Av Lise Finckenhagen

(4)

Vad tycker du?

Ceviche på vit fisk

Bjud på en fräsch och läcker råmarinerad fisksallad - ceviche - med sötsyrliga smaker av lime, ananas och chili. Här valde vi hälleflundra men torsk, havskatt, sej, kungsfisk och makrill går också bra.

Ceviche
Ceviche

Ingredienser

  • 400 gHälleflundra, filé av högsta kvalitet
  • 2 dlLimejuice, färskpressad
  • 1 apelsin, juicen
  • 1 tskSocker
  • 1 tskSalt
  • 1 grön chili, rensad från frön
  • 0,5 ananas, mogen
  • 1 rödlök, liten
  • 2 plommontomater, mogna
  • 1 knippekoriander, färsk
  • chilisås
  • Tortillachips

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ceviche på vit fisk