Morotskaka – gott och enkelt recept på den goda kakan

Av Godare

Vad tycker du?

Morotskaka – gott och enkelt recept på den goda kakan

(284)

Morotskaka är perfekt att bjuda på. Med lite snygg garnering ser den riktigt avancerad ut.
Att använda morötter i bakverk är ett bra trick för att få till riktigt saftiga kakor och bröd. Kanel ger den goda, lite kryddiga smaken.

Ingredienser

Ingredienser

200 g
morötter
4
ägg
4 dl
Socker
2 dl
Rapsolja
2 tsk
Kanel
2 tsk
Vaniljsocker
4 dl
mjöl
1 msk
Bakpulver

Frosting

200 g
Färskost
100 g
Smör
4 dl
florsocker
2 msk
citron, valfritt
kokosflingor, eller valnötter till garnering
Morotskaka – klassisk kaka

Gör så här

1
Portionerna i receptet motsvarar en kaka per portion. Värm ugnen till 180 grader.
2
Riv morötterna
3
Vispa ägg och socker pösigt.
4
Slå i olja, morötter kanel och vaniljsocker.
5
Blanda mjöl och bakpulver i en bunke, håll blandningen och vispa till en fin smet.
6
Smörj och bröa en form och häll i smeten.
7
Smörj och bröa en form och häll i smeten.
8
Frosting: Rör samman ingredienserna till toppingen med mixer alternativt elvisp till en slät röra. Bred toppingsmeten på den avsvalnade kakan. Dekorera kakan med kokos eller valnötter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Morotskaka med picklad fänkål

  2. Äppelkaka med frosting

  3. Glutenfri morotskaka med färskost och valnötter

  4. Världens godaste äppelkaka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Mjuka kakor
    3. Efterrätter
decoration divider

Mjuka kakor

Visa alla

Sockerkaka med kanelsmul

Äppelkaka med frosting

Kanelbullesockerkaka

Matiga muffins med feta och soltorkade tomater