Ris à la malta
Ris à la malta – bjud på den klassiska juldesserten toppad med apelsinfiléer, hackad mandel och granatäppelkärnor.
Ingredienser
Ingredienser
2 dl
grötris
4 dl
Vatten
0.5 tsk
Salt
1 l
mjölk
vispgrädde
0.5 dl
florsocker
1 msk
Vaniljsocker
Servera med
Apelsinklyftor, filéeade
granatäppelkärnor
hackad mandel
Gör så här
1
Portionerna i receptet är anpassade efter bufféstorlekar. Koka riset med vatten och salt under lock 10 minuter.
2
Tillsätt mjölk och sänk till lägsta värme och låt riset svälla under lock 50 minuter.
3
Låt gröten kallna helt i kylskåp, gärna över natten.
4
Vispa grädden luftig med flor- och vaniljsocker.
5
Vänd ner grädden i den kalla risgröten och blanda väl. Smaka av med mer flor- eller vaniljsocker om det behövs.
6
Servera med apelsinfiléer, granatäppelkärnor och hackad mandel. Eller med klassikern saftsås.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen