Ris à la malta

Av Godare

Vad tycker du?

Ris à la malta

(8)

Ris à la malta – bjud på den klassiska juldesserten toppad med apelsinfiléer, hackad mandel och granatäppelkärnor.

Ris à la Malta

Ingredienser

Ingredienser

2 dl
grötris
4 dl
Vatten
0.5 tsk
Salt
1 l
mjölk
vispgrädde
0.5 dl
florsocker
1 msk
Vaniljsocker

Servera med

Apelsinklyftor, filéeade
granatäppelkärnor
hackad mandel

Gör så här

1
Portionerna i receptet är anpassade efter bufféstorlekar. Koka riset med vatten och salt under lock 10 minuter.
2
Tillsätt mjölk och sänk till lägsta värme och låt riset svälla under lock 50 minuter.
3
Låt gröten kallna helt i kylskåp, gärna över natten.
4
Vispa grädden luftig med flor- och vaniljsocker.
5
Vänd ner grädden i den kalla risgröten och blanda väl. Smaka av med mer flor- eller vaniljsocker om det behövs.
6
Servera med apelsinfiléer, granatäppelkärnor och hackad mandel. Eller med klassikern saftsås.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så kokar du julskinkan saftig

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Jul
    3. Efterrätter
decoration divider

Jul

Visa alla

Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm

Markiz Taintons goda saffranssill

Kålsallad med äpple och färska fikon

Schackhjärtan – julens sötaste kakor