Tareq Taylors frasiga fish and chips
Fish and chips ska väl helst ätas inslagen i tidningspapper på klassiskt vis. Här är Tareq Taylor goda recept med riktigt frasig och härlig fisk, spröda pommes . Får du inte tag i kelp, en typ av brunalg, så hoppar du bara över den, det blir magiskt gott ändå.
Ingredienser
Ingredienser
2.5 dl
mjöl
2 msk
majsstärkelse
1 msk
Bakpulver
0.5 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Salt
2 msk
Smör , smält
3 dl
öl, lager
600 g
färsk fisk, rödspätta eller torsk
40 cm
färsk kelp, kan uteslutas
5 dl
olja, för stekning
Remouladesås
2 dl
majonnäs
1 dl
inlagda grönsaker, finhackade
1 msk
gult currypulver
Till servering
pommes frites
Gör så här
1
Värm pommes frites i ugnen eller fritera den.
2
Blanda alla torra torra ingredienser i en skål. Tillsätt smält smör och rör om. Häll i ölet och rör om tills du får en struktur som liknar våt färg.
3
Skär fisken i serveringsstorlekar.
4
Har du lyckats få tag på kelp så klär du ena sidan med kelpen, skär för att passa fiskens form och storlek. Annars hoppar du över det här steget.
5
Doppa fisken i ölsmeten och stek den gyllene i het olja (165°C-170°C).
6
Blanda ingredienserna till remouladen i en skål.
7
Servera fisken nystekt med remouladsås och pommes, gärna inslagen i en bit tidningspapper.