Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Tareq Taylors frasiga fish and chips

Av Tareq Taylor

(55)

Vad tycker du?

Tareq Taylors frasiga fish and chips

Fish and chips ska väl helst ätas inslagen i tidningspapper på klassiskt vis. Här är Tareq Taylor goda recept med riktigt frasig och härlig fisk, spröda pommes . Får du inte tag i kelp, en typ av brunalg, så hoppar du bara över den, det blir magiskt gott ändå.

Frasig fisk med pommes och remouladsås är så otroligt gott.
Frasig fisk med pommes och remouladsås är så otroligt gott.

Ingredienser

2,5 dlmjöl
2 mskmajsstärkelse
1 mskBakpulver
0,5 tskBikarbonat
1 tskSalt
2 mskSmör , smält
3 dlöl, lager
600 gfärsk fisk, rödspätta eller torsk
40 cmfärsk kelp, kan uteslutas
5 dlolja, för stekning

Remouladesås

2 dlmajonnäs
1 dlinlagda grönsaker, finhackade
1 mskgult currypulver

Till servering

pommes frites

Gör så här

1
Värm pommes frites i ugnen eller fritera den.
2
Blanda alla torra torra ingredienser i en skål. Tillsätt smält smör och rör om. Häll i ölet och rör om tills du får en struktur som liknar våt färg.
3
Skär fisken i serveringsstorlekar.
4
Har du lyckats få tag på kelp så klär du ena sidan med kelpen, skär för att passa fiskens form och storlek. Annars hoppar du över det här steget.
5
Doppa fisken i ölsmeten och stek den gyllene i het olja (165°C-170°C).
6
Blanda ingredienserna till remouladen i en skål.
7
Servera fisken nystekt med remouladsås och pommes, gärna inslagen i en bit tidningspapper.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Tareq Taylors frasiga fish and chips

Ämnen