Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

Av Godare

Vad tycker du?

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

(4)

Hallonsorbet – det här är något helt annat än masstillverkad sorbet från affären. Den här både doftar och smakar ljuvlig sommar. Allt du behöver förutom hallon är socker, citron, vatten och ägg.

Hallonsorbet

Ingredienser

Ingredienser

500 g
Hallon, tinade
250 g
Socker
1 msk
Citronsaft, av en halv citron
1.5 dl
Vatten
3
äggvitor

Gör så här

1
Mixa bär, socker, citron och vatten. Vill du ha en helt slät sorbet kan du sila mixen genom en finmaskig sil.
2
Frys bärmixen 3x20 minuter, och ta ut och rör igenom mellan varven.
3
Vispa äggvitorna till ett styvt skum och vänd ner i smeten.
4
Frys sorbeten minst 4 timmar före servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Mörk chokladglass

  2. Goda återvinnarglassen

  3. Salted caramel freak-shake

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone