Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

Hallonsorbet – det här är något helt annat än masstillverkad sorbet från affären. Den här både doftar och smakar ljuvlig sommar. Allt du behöver förutom hallon är socker, citron, vatten och ägg.

Hallonsorbet
Hallonsorbet

Ingredienser

500 gHallon, tinade
250 gSocker
1 mskCitronsaft, av en halv citron
1,5 dlVatten
3 äggvitor

Gör så här

1
Mixa bär, socker, citron och vatten. Vill du ha en helt slät sorbet kan du sila mixen genom en finmaskig sil.
2
Frys bärmixen 3x20 minuter, och ta ut och rör igenom mellan varven.
3
Vispa äggvitorna till ett styvt skum och vänd ner i smeten.
4
Frys sorbeten minst 4 timmar före servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon