Grillad banan med salt kolasås

Av Godare

Vad tycker du?

Grillad banan med salt kolasås

(11)

Grillad banan – perfekt att lägga på grillen när man äter varmrätten så är de färdiga lagom till när man är sugen igen. Fyll dem med din favoritchoklad, kolasås och toppa med en klick glass eller grädde. Recept ur Jessica Frejs kokbok Grilla – hur lätt som helst.

Grillad banan med chokladfyllning.

Ingredienser

Ingredienser

4
Bananer
12 rutor
Mörk choklad
4 kulor
Vaniljglass
Aluminiumfolie

Kolasås

vispgrädde
50 g
Smör
1.5 dl
Socker
0.5 dl
Sirap
Flingsalt
1 tsk
Vaniljsocker

Till servering

Vaniljglass
Valnötter, hackade

Gör så här

1
Skär ett snitt längs mitten på bananerna. Peta ner chokladen. Lägg lite folie som en hängmatta om varje banan. Grilla bananerna 15–20 minuter tills chokladen smält och de är mjuka och söta.
2
Bananerna kan med fördel ligga på indirekt värme länge och vänta på att bli uppätna.
3
Kolasås: Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp, på spisen eller grillen. Sjud i 10 minuter. Låt kolan svalna. Köp karamelliserad kondenserad mjölk och rör i några nypor flingsalt om du inte orkar koka kolasås. Nästan precis lika gott.
4
Servera med vaniljglass och kolasås.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Grilla tre-rätters med Jessica Frej

  2. Grillad rödlök – fantastiskt gott

  3. Köfte – kryddiga spett av färs

  4. Grilla fläskfilé – så blir den saftig och fin

  5. Här är bästa recepten till grillen

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Grillat
    3. Efterrätter
decoration divider

Grillat

Visa alla

Foliegrillad öring med vitlökssmör

Brasilianska ostbollar med grillad biff

T-bone steak med bearnaise

Yakitori – grillade kycklingspett