Grillad banan med salt kolasås
Grillad banan – perfekt att lägga på grillen när man äter varmrätten så är de färdiga lagom till när man är sugen igen. Fyll dem med din favoritchoklad, kolasås och toppa med en klick glass eller grädde. Recept ur Jessica Frejs kokbok Grilla – hur lätt som helst.
Ingredienser
Ingredienser
4
Bananer
12 rutor
Mörk choklad
4 kulor
Vaniljglass
Aluminiumfolie
Kolasås
vispgrädde
50 g
Smör
1.5 dl
Socker
0.5 dl
Sirap
Flingsalt
1 tsk
Vaniljsocker
Till servering
Vaniljglass
Valnötter, hackade
Gör så här
1
Skär ett snitt längs mitten på bananerna. Peta ner chokladen. Lägg lite folie som en hängmatta om varje banan. Grilla bananerna 15–20 minuter tills chokladen smält och de är mjuka och söta.
2
Bananerna kan med fördel ligga på indirekt värme länge och vänta på att bli uppätna.
3
Kolasås: Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp, på spisen eller grillen. Sjud i 10 minuter. Låt kolan svalna. Köp karamelliserad kondenserad mjölk och rör i några nypor flingsalt om du inte orkar koka kolasås. Nästan precis lika gott.
4
Servera med vaniljglass och kolasås.