Baconsylt - sötsalt tillbehör att älska
Baconsylt – det kanske låter som en omöjlighet men det här är ett riktigt smaskigt, sötsalt tillbehör. Toppa burgaren eller fläskkotletten eller servera den till ostbrickan.
Ingredienser
Ingredienser
400 g
Bacon
1
Lök, finhackad
4
Schalottenlökar, finhackade
2
vitlöksklyftor, pressade
1 dl
farinsocker
4 msk
lönnsirap
5 msk
Äppelcidervinäger
1 tsk
Chilipulver
Gör så här
1
Skär baconet i mindre bitar och stek det krispigt. Låt det rinna av på hushållspapper men spara lite av fettet i stekpanna.
2
Hacka lök och schalottenlök och stek det på lägre värme i baconfettet i cirka 15 minuter tills den är karamelliserad.
3
Rör i pressad vitlök, farinsocker, sirap, vinäger och chilipulver.
4
Låt det fortsätta puttra på låg värme tills du har en härligt krämig röra, cirka 8–10 minuter. Blanda i baconbitarna.
5
Låt röran svalna. Förvara i burk med lock i kylen, håller cirka två veckor.