Baconsylt - sötsalt tillbehör att älska

Av Godare

Vad tycker du?

Baconsylt - sötsalt tillbehör att älska

(239)

Baconsylt – det kanske låter som en omöjlighet men det här är ett riktigt smaskigt, sötsalt tillbehör. Toppa burgaren eller fläskkotletten eller servera den till ostbrickan.

Baconsylt

Ingredienser

Ingredienser

400 g
Bacon
1
Lök, finhackad
4
Schalottenlökar, finhackade
2
vitlöksklyftor, pressade
1 dl
farinsocker
4 msk
lönnsirap
5 msk
Äppelcidervinäger
1 tsk
Chilipulver

Gör så här

1
Skär baconet i mindre bitar och stek det krispigt. Låt det rinna av på hushållspapper men spara lite av fettet i stekpanna.
2
Hacka lök och schalottenlök och stek det på lägre värme i baconfettet i cirka 15 minuter tills den är karamelliserad.
3
Rör i pressad vitlök, farinsocker, sirap, vinäger och chilipulver.
4
Låt det fortsätta puttra på låg värme tills du har en härligt krämig röra, cirka 8–10 minuter. Blanda i baconbitarna.
5
Låt röran svalna. Förvara i burk med lock i kylen, håller cirka två veckor.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lammfärsbiffar med vitlök och timjan

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis