Saffransfrallor – gula och doftande

Av Godare

(83)

Vad tycker du?

Saffransfrallor – gula och doftande

Sagolikt goda bröd för alla saffransälskare. Servera frallorna med en bitter apelsinmarmelad och en vällagrad cheddarost. Recept ur Jessica Frejs kokbok ”Jul hur lätt som helst”.

Saffransfrallor.

Ingredienser

6 dlBovetemjöl
1 mskHonung
6 dlmjölk, kall
0,25 paketJäst, färsk
1 paketsaffran
1 tskSalt
3 mskFiberhusk
2 dlhavregryn

Gör så här

1
Häll mjölet i en skål. Gör ett avtryck med ett matskedsmått och häll i honungen. Tillsätt mjölk, jäst, saffran och salt. Vispa till en slät smet, för hand eller med elvisp. Strö ner fiberhusk medan du vispar. Blanda sedan ner havregryn. Låt degen svälla och jäsa i ca 8 timmar i en täckt bunke.
2
Dela upp degen i ca 8 bitar. Jag brukar gräva upp en lagom bit med en sked. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
3
Blöt händerna med vatten och forma bitarna med lätta händer till frallor. Strö eventuellt lite bovetemjöl över frallorna. Sätt ugnen på 225 grader.
4
Låt bröden jäsa på plåten i 20–30 minuter. Grädda i 25 minuter. Låt dem svalna helt innan du skär upp. Frallorna kan förvaras i rumstemperatur och håller sig färska i cirka en vecka.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. Jessica Frej – så fixar du julen utan stress

  2. (209)

    Kolapaj med lingon

  3. (348)

    Saffranskladdkaka med lingon och grädde

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bröd

Bröd

Visa alla
(1)

Focacciapizza med mozzarella och tomat

(1)

Enkelt vitlöksbröd med ost

(1)

Persiljebröd med vitlökssmör

(1)

Grillat bröd med skordalia