Stekta äpplen med vaniljsås
Känn doften av stekta äpplen som toppas av en krämig vaniljsås. Inuti äpplena göms mandelmassa och kanel. Den perfekta höstdesserten helt enkelt!
Ingredienser
Ingredienser
4
äpplen, stora och svenska
Fyllning
100 g
Mandelmassa
50 g
Smör, mjukt
1 tsk
Kanel
Till servering
Vaniljsås, helst hemgjord men färdig fungerar också (följ anvisningarna på förpackningen)
Vaniljsås
vispgrädde
3
äggulor
3 msk
Florsocker
1 msk
Vaniljsocker
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Kärna ur äpplena.
3
Om de är tunnskaliga kan skalet med fördel sitta kvar.
4
Gör då ett par långa snitt i skalet för att undvika att det spricker.
5
Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smör och kanel.
6
Tryck ned fyllningen i äpplena, det gör inget om lite hamnar ovanpå.
7
Lägg dem i en ugnsfast, smord form.
8
Grädda äpplena mitt i ugnen i 15–20 minuter, eller tills äpplena är mjuka och fyllningen har fin färg.
9
Vaniljsås: Vispa grädden hårt. Rör ihop äggulorna, florsockret och vaniljsockret för sig och blanda sedan ner det i grädden och rör om.
10
Servera de ljumna äpplena med vaniljsåsen.
Vad tycker du om receptet?
Ämnen