Stekta äpplen med vaniljsås

Av Godare

Vad tycker du?

Stekta äpplen med vaniljsås

(1)

Känn doften av stekta äpplen som toppas av en krämig vaniljsås. Inuti äpplena göms mandelmassa och kanel. Den perfekta höstdesserten helt enkelt!

Stekta äpplen med vaniljsås

Ingredienser

Ingredienser

4
äpplen, stora och svenska

Fyllning

100 g
Mandelmassa
50 g
Smör, mjukt
1 tsk
Kanel

Till servering

Vaniljsås, helst hemgjord men färdig fungerar också (följ anvisningarna på förpackningen)

Vaniljsås

vispgrädde
3
äggulor
3 msk
Florsocker
1 msk
Vaniljsocker

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Kärna ur äpplena.
3
Om de är tunnskaliga kan skalet med fördel sitta kvar.
4
Gör då ett par långa snitt i skalet för att undvika att det spricker.
5
Riv mandelmassan grovt och rör ihop den med smör och kanel.
6
Tryck ned fyllningen i äpplena, det gör inget om lite hamnar ovanpå.
7
Lägg dem i en ugnsfast, smord form.
8
Grädda äpplena mitt i ugnen i 15–20 minuter, eller tills äpplena är mjuka och fyllningen har fin färg.
9
Vaniljsås: Vispa grädden hårt. Rör ihop äggulorna, florsockret och ­vaniljsockret för sig och blanda sedan ner det i grädden och rör om.
10
Servera de ljumna äpplena med vaniljsåsen.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone