Tomatsås som är god till nästan allt
Man kan aldrig ha för mycket tomatsås. Ät i kväll, frys in och tina upp till pastan, fisksoppan, de italienska köttbullarna eller tyrolerbiffen.
Ingredienser
Ingredienser
4 burk
krossade tomater
4
lökar
6
vitlöksklyftor
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
5 msk
Olivolja
Socker
Salt och peppar
Tillbehör
Potatis
2 msk
Smör
1 burk
kidneybönor
1 msk
Olivolja
2 tsk
tacokrydda
2 msk
persilja
Gör så här
1
Börja med såsen. Den mår bara bra av att stå och puttra. Skala och hacka löken och vitlöken.
2
Hetta upp oljan i en stor gryta eller kastrull. Lägg i löken och vitlöken och fräs på låg värme. Hacket ska bara bli mjukt inte brynas.
3
Häll i tomaterna, timjanet och oreganon. Koka ihop under 10 minuter.
4
Smaka av med ganska mycket svartpeppar, salt och en aning socker.
5
Skala och tärna potatisen sockerbitsstort.
6
Stek i smöret i en stor stekpanna. Vänd flitigt så att potatisen blir vackert brynt. Steker du på relativt hög värme tar det lite drygt tio minuter innan potatisen blir klar.
7
Blanda bönorna, tacokryddan och olivoljan och värm i kastrull eller mikro.
8
Servera din tomatsås med potatisen och bönorna. Klipp rikligt med persilja över.