Tomatsås som är god till nästan allt

Av Jon Hansson

Vad tycker du?

Tomatsås som är god till nästan allt

(2)

Man kan aldrig ha för mycket tomatsås. Ät i kväll, frys in och tina upp till pastan, fisksoppan, de italienska köttbullarna eller tyrolerbiffen.

Burkade bönor är en praktisk produkt men det blir billigare att koka själv.

Ingredienser

Ingredienser

4 burk
krossade tomater
4
lökar
6
vitlöksklyftor
1 tsk
timjan
1 tsk
oregano
5 msk
Olivolja
Socker
Salt och peppar

Tillbehör

Potatis
2 msk
Smör
1 burk
kidneybönor
1 msk
Olivolja
2 tsk
tacokrydda
2 msk
persilja

Gör så här

1
Börja med såsen. Den mår bara bra av att stå och puttra. Skala och hacka löken och vitlöken.
2
Hetta upp oljan i en stor gryta eller kastrull. Lägg i löken och vitlöken och fräs på låg värme. Hacket ska bara bli mjukt inte brynas.
3
Häll i tomaterna, timjanet och oreganon. Koka ihop under 10 minuter.
4
Smaka av med ganska mycket svartpeppar, salt och en aning socker.
5
Skala och tärna potatisen sockerbitsstort.
6
Stek i smöret i en stor stekpanna. Vänd flitigt så att potatisen blir vackert brynt. Steker du på relativt hög värme tar det lite drygt tio minuter innan potatisen blir klar.
7
Blanda bönorna, tacokryddan och olivoljan och värm i kastrull eller mikro.
8
Servera din tomatsås med potatisen och bönorna. Klipp rikligt med persilja över.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis