Tomatsås som är god till nästan allt
Man kan aldrig ha för mycket tomatsås. Ät i kväll, frys in och tina upp till pastan, fisksoppan, de italienska köttbullarna eller tyrolerbiffen.
Ingredienser
- 4 burkkrossade tomater
- 4 lökar
- 6 vitlöksklyftor
- 1 tsktimjan
- 1 tskoregano
- 5 mskOlivolja
- Socker
- Salt och peppar
Tillbehör
- Potatis
- 2 mskSmör
- 1 burkkidneybönor
- 1 mskOlivolja
- 2 tsktacokrydda
- 2 mskpersilja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.