Sötpotatis-pommes frites
Sötpotatis-pommes frites är inte bara gott det är även lite nyttigare än vanliga pommes. Servera till kyckling eller falafel, eller varför inte bara äta dem som de är med en god dippsås?
Ingredienser
Ingredienser
2
sötpotatisar, stora
0.5 dl
maizena, eller potatismjöl
neutral olja
Salt
Valfria smaksättningar
rökt paprikapulver
Timjan
Cayennepeppar
Dill, färsk eller torkad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 220 grader, helst varmluft.
2
Skala sötpotatisen och skär i stavar. Lägg sötpotatisen i en skål med kallt vatten och låt dra i upp emot en timme, så att stärkelsen dras ut. Det gör sötpotatis pommesen krispigare.
3
Sila av vattnet och torka av sötpotatisen.
4
Lägg sötpotatisen i en torr bunke och tillsätt maizena eller potatismjöl och rör runt så att pommes fritesen blir täckta av ett tunt lager.
5
Placera sötpotatisen en och en på en ugnsplåt. Ringla över olja och salta. Tillsätt eventuella kryddor.
6
Baka i ugnen cirka 30–40 minuter eller tills dina sötpotatis pommes fått fin färg.