Tigerkaka – så gör du steg för steg

Av Godare

Vad tycker du?

Tigerkaka – så gör du steg för steg

(29)

Tigerkaka – choklad- och vaniljsmakande mjuk kaka. Randiga kakan imponerar på fikagästerna. Här är ett enkelt steg för steg recept.

Ingredienser

Ingredienser

200 g
Smör
2.5 dl
strösocker
3
ägg
4 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
1 dl
mjölk
Smör, till formen
Ströbröd, till formen

Smaksättning

2 msk
Kakao
1 msk
Vaniljsocker

Glasyr

1 dl
Florsocker, och några droppar vatten
1 dl
Florsocker, och några droppar vatten + 0.5 dl kakao

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Smörj och bröa en form, cirka 1,5 liter.
3
Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och blanda i. Tillsätt mjölken och blanda väl.
4
Ta undan en tredjedel av smeten i en annan skål och blanda ner kakaon.
5
Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
6
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa.
7
Dra runt med en gaffel lite så det blir marmorerat.
8
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka en timme.
9
Låt kakan svalna.
10
Blanda florsocker och vatten och häll glasyren över kakan – njut!

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Drömgoda chokladrutor med hallon

  2. Banankaka – söt, saftig och kryddig

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Mjuka kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!